Срби у Лиги шампиона: Звезда + 11!

Реално је да играју шесторица. . .  Светозар Марковић није лиценциран.

Фудбал 15.09.2019 | 20:40
Срби у Лиги шампиона: Звезда + 11!
Бројчано то изгледа добро чак и без Црвене звезде. Чињеница је међутим да ћемо у овој сезони у Лиги поред црвено-белих моћи да бодримо само још шесторицу наших играча на највећој сцени. Иако их све скупа има 11, пошто Олимпијакос није лиценцирао Светозара Марковића, иако је летос издвојио 1.500.000 евра како би младог штопера довео из Партизана.

Салцбурговог голмана Цицана Станковића не рачунамо, јер је он већ уписао један наступ за сениорску репрезентацију Аустрије, па не може да конкурише за српски тим, као што не могу ни Звездини асови Милан Борјан (Канада), Марко Марин (Немачка) и Мирко Иванић (Црна Гора). Ако њих изузмемо из једначине Звезда ће српском фудбалу дати 14 учесника Лиге шампиона, мада се ни Борјан ни Иванић не рачунају као странци, јер имају и наш пасош.

Што се тиче осталих, чекамо да видимо да ли ће Душан Тадић моћи да одигра још једну епску сезоне попут оне прошле у којој је водио Ајакс преко Реала и Јувентуса до полуфинала Лиге шампиона. Бранислав Ивановић ће извесно бити стандардан у Зениту, Никола Максимовић можда неће увек бити у стартних 11 Наполија, али имаће своју минутажу, као и Лука Јовић у Реалу. Љубомир Фејса више није недодирљив у Бенфики, штавише, честе повреде су га преселиле на клупу, али и он ће своје одиграти, као и Лазар Ранђеловић у Олимпијакосу с обзиром да су његова два гола и докрајчила Краснодар у квалификацијама и показала Атињанима да на њега треба рачунати.

Међутим, преостала петорица Срба лиценцирана за Лигу шампиона нису у тако доброј позицији. Миле Свилар и Филип Станковић, син прослављеног Дејана Станковића, на списковима Бенфике, односно Интера нашли су се као играчи са Б листа и тешко да ће они добити шансу. Ни Комнен Андрић није први избор у Динаму, он ће минуте “красти“ у првенственим мечевима између утакмица Лига шампиона.

А ту су и два имена која шетају по ивици. У неким ранијим сезонама Андрија Живковић би сигурно био озбиљан кандидат и за први тим Бенфике, али он је на Лужу последњи меч одиграо још у марту и није тајна да су лисабонски Орлови овог лета хтели да га продају. Велико је питање какав му је сада статус у клубу, али рецимо да је тренутно ближи трибинама но терену.

Неизвесно је и шта ће бити са Иваном Шапоњићем, он у Атлетику не може да се нада минутима поред Дијега Косте и Алвара Морате пре свих - у улози другог нападача играће и Жоао Феликс, Витоло и Анхел Кореа – али ако би се један од ове прве двојице повредио можда би могао да ускочи као принудно решење. Није још дебитовао на такмичарским мечевима за Атлетико, али је због повреде Алвара Мората ту негде, на граници 18.

То је дакле то. Мршаво рекло би се? Па кад следећи пут кренемо да се бусамо у груди како имамо екипу бар за четвртфинале Европског првенства... Није баш тако. Приде, Ивановић је већ у позним годинама и није кандидат за репрезентацију, опростили смо се и од Фејсе. Долазимо тако до податка да ће у наредној сезони Лигу шампиона редовно играти београдски црвено-бели уз само четврорицу момака који конкуришу за национални тим: Тадића, Максимовића, Јовића и Ранђеловића.

Говори то нешто. Нисмо баш фудбалска велесила.

СРБИ У ЛИГИ ШАМПИОНА

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Зоран Поповић, Александар Станковић, Радован Панков, Срђан Бабић, Немања Милуновић, Милан Родић, Марко Гобељић, Милош Вулић, Његош Петровић, Вељко Симић, Вељко Николић, Душан Јованчић, Милан Павков, Алекса Вукановић. Плус: Милан Борјан, Марко Марин, Мирко Иванић.

ОСТАЛИ: Бранислав Ивановић (Зенит), Лука Јовић (Реал Мадрид), Иван Шапоњић (Атлетико Мадрид), Никола Максимовић (Наполи), Душан Тадић (Ајакс), Љубомир Фејса (Бенфика), Андрија Живковић (Бенфика), Миле Свилар (Бенфика), Лазар Ранђеловић (Олимпијакос ), Комнен Андрић (Динамо Загреб), Филип Станковић (Интер)

НИЈЕ ЛИЦЕНЦИРАН: Светозар Марковић (Олимпијакос)

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар