"Велика тројка" у пуном саставу на АТП купу!

У Аустралији од 3. до 12. јануара ново такмичење тениских репрезентација привукло је највеће звезде белог спорта.

Тенис 14.09.2019 | 20:21
"Велика тројка" у пуном саставу на АТП купу!
АТП је одахнуо јер су сва три члана "велике тројке" ипак дала зелено светло за учешће на АТП купу. А поред њих сви из Топ 10, то јест 27 од најбољих 30 на свету. У питању је ново такмичење у календару Удружења тениских професионалаца (АТП), а играће се пред Аустралијан опен од трећег до 12. јануара на три локације, у Бризбејну, Перту и Сиднеју.

Први носитељ од 24 земаља учесница је Србија, то јест Новак Ђоковић који ће се са Душаном Лајовићем борити за највећи део колача, то јест наградног фонда тешког чак 15 милиона долара. Распоред тимова се одређује унапред по пласману бољепласираног играча, те је зато наш тим први. За њим следе Шпанци, то јест Рафаел Надал и Роберто Баутиста Агут, па Швајцарци у саставу Роџер Федерер и Хенри Лаксонен, па изузетно снажни Руси, по многим параметриума фаворити, Данил Медведев и Карен Хачанов итд. Занимљиво је да су ту и Британци захваљујући заштићеном ренкингу Ендија Марија који ће се упарити са њиховим тренутно првим рекетом, Кајлом Едмундом.

Жреб у којем ће учесници бити подељени у шест група биће обављен у понедељак у чувеној Сиднејској опери, а продаја улазница почиње два дана касније.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар