Дол поручио Бакиру: На вама је одговорност

Дол је послао поруку и предсједнику СДА Бакиру Изетбеговићу, нагласивши његову одговорност као лидера СДА да првенствено осигура да СДА буде подршка провођењу свих потребних реформи за консолидацију владавине права.

Босна и Херцеговина 14.09.2019 | 12:25
Дол поручио Бакиру: На вама је одговорност
Предсједник Европске народне странке (ЕПП) Џозеф Дол упутио је писмо предсједнику СДА Бакиру Изетбеговићу, делегатима, као и свим члановима СДА, у којем је послао низ порука поводом 7. конгреса ове странке. 

У писму, које је прочитано на Конгресу СДА, Дол истиче да му је задовољство обратити се делегатима, пред којима је, како је истакнуо, неколико важних одлука, а поврх свега избор руководства странке.
 
„Свим кандидатима желим срећу на изборима, а уједно вас и подсјећам да ће сви, који добију повјерење делегата да предводе странке у предстојећим годинама, носити велику одговорност. Разлог томе је што се Босна и Херцеговина, без вашег доприноса, неће покренути напријед на евроатлантском путу. Поздрављам вашу континуирану посвећеност европским и НАТО интеграцијама, те очекујем да ћете, након Конгреса, радити са обновљеном енергијом и повећати ваше напоре, у наведеном смјеру“, стоји у писму предсједника ЕПП-а.

Дол је послао поруку и предсједнику СДА Бакиру Изетбеговићу, нагласивши његову одговорност као лидера СДА да првенствено осигура да СДА буде подршка провођењу свих потребних реформи за консолидацију владавине права, успостављању независног правосудног система и борбу против корупције на свим нивоима; да странка даје допринос стабилности, интегритету и јединству земље; као и да поштује обавезе преузете кроз заједничку декларацију ЕПП-а из 2014. године, те заговара темељне вриједности ЕПП-а и принципе наведене у њој.

Предсједник ЕПП је истакнуо своју подршку реформским процесима и измјенама Статута СДА.

„Као Европска народна странка, снажно подстичемо унутарпартијску демократију и све реформске напоре у странци, како би се прилагодила новим околностима. Странке морају увијек остати повезане са стварношћу и свим људима које представљају. У вези с тим, желим похвалити вашу опредјељеност да повећате представљање младих и жена. Сви потребни напори требају бити предузети, у овом смислу, како би СДА могла у потпуности представљати све ваше суграђане и ослухнути њихове наде и бриге“, каже се у писму.

Своје обраћање 7. Конгресу СДА Дол је закључио скретањем пажње на проблем исељавања младих, казавши да управо млади у БиХ осјећају да се њихов глас не чује, те да не виде будућност у својој земљи.

„И у овом смислу, важно је радити на владавини права, независности правосуђа и борби против корупције, како би се генерацијама младих омогућила будућност какву заслужују, јер земља без младих је земља без будућности“, навео је писму предсједник ЕПП-а.

(Радио Сарајево)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

вук

14.09.2019 10:32

„Свим кандидатима желим срећу на изборима, а уједно вас и подсјећам да ће сви, који добију повјерење делегата да предводе странке у предстојећим годинама, носити велику одговорност. Разлог томе је што се Босна и Херцеговина, без вашег доприноса, неће покренути напријед на евроатлантском путу. Поздрављам вашу континуирану посвећеност европским и НАТО интеграцијама, те очекујем да ћете, након Конгреса, радити са обновљеном енергијом и повећати ваше напоре, у наведеном смјеру“, стоји у писму предсједника ЕПП-а. ДАКЛЕ.... ево још једном ово о НАТО-у: Поздрављам вашу континуирану посвећеност европским и НАТО интеграцијама, те очекујем да ћете, након Конгреса, радити са обновљеном енергијом и повећати ваше напоре, у наведеном смјеру“, Ко је сватио сватио је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.09.2019 17:49

Схватио је свако ко има разум. НАТО и ЕУ нема трећег пута

Name

декларације разбисе босну

14.09.2019 10:47

У бих нема напретка без увазавања једни други и треци власт се мора формират а ако неко неце у нато немозе се на силу То Им Је Треба Процитат Дол

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре декларација

14.09.2019 11:51

Де ми краљу реци само једно. Шта ако Србија крене у НАТО, онда ми кажемо нећемо. Опет ћемо бити шупци сероње. Видиш ли ти од очију ишта. Нато ти је сигурност, престанак лоповлука, корупције. Мада мислим да ви тежите још једном рату да се спојите са Србијом.никад а можда ни тад, ја не дам Босну а у њој је и РС, ни ја а ни сви муслимани. Овдје.се може добро живјети а то што су вас политичари покрали и воде вас у пропаст, то је јаране до вас.

Name

Гоонер

14.09.2019 12:10

Управо тако, сад и да се пристане како СНСД трази( уствари сви из РС) и да се након неког времена Србија ипак одлуци за НАТО а остали у БиХ осим Срба да неце НАТО онда би кренула фрка како су опет неки други овакви онакви. Па нецемо ваљда сви бити заробљеници Србије овдје?

Name

ре ре

14.09.2019 15:43

Па наравно ако србија иде у нато да идемо и ми али ста цемо ми без србије србија нам је на првом њесту

Name

ЗМиљенкоЕ

14.09.2019 19:26

@ре ре Мозда је теби а ја дјецу подизем овдје и никако ми не мозе бити несто осим оног гдје сам и гдје су ми дјеца на неком првом мјесту.

Name

Проблем БиХ

14.09.2019 11:59

Непотизам,корупција и правосуђе као метастаза су рак рана БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

14.09.2019 12:06

И Русија се сада пита и то добро се пита , једино федерација мозе у нато ако.јој се иде српска зна где јој је место једном и за сва времена ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

14.09.2019 12:15

Економија, стандард живота...или и даље БЛА БЛА БЛА?!

ОДГОВОРИТЕ