Испао му новчаник на улици, возачи купили новац

Несвакидашња сцена догодила се јуче у једној загребачкој прометној улици - возачи су заустављали аутомобиле и трчали по путу сакупљајући новчанице.

Регион 14.09.2019 | 07:48
Испао му новчаник на улици, возачи купили новац
Како пише Индеx.хр, пролазници су успјели у врло кратком временском раздобљу с улице покупити више хиљада куна.

Покупили су новац човјека који је новчаник заборавио на крову аутомобила, а он је појаснио како се све одиграло.

"Ишао сам платити неке рачуне и кад сам се вратио до аута, рачуне сам хтио ставити у фасцикл. Баш ми је у том трену зазвонио мобител, новчаник сам ставио на кров и заборавио на њега", испричао је Ивица, који је остао без око 5000 куна (око 1.322 КМ), након што су му се новчанице разлетјеле улицом.

Каже како ради 100 метара од мјеста гдје је кренуо с новчаником на крову.

"Био сам у журби, морао сам на неки састанак. Ништа нисам ни знао док ме није назвао адвокат Томислав Зорић и рекао ми да је мој новчаник код њега. Одмах сам погледао у торбицу. Погађате, није било новчаника", каже Ивица за 24сата.хр.

Неки возачи стали су на супротној страни улице па су претрчавали преко пуне линије. Ивица је имао срећу да је наишао адвокат Томислав Зорић, који је зауставио аутомобил на супротној страни улице, покупио новчаник и касније га назвао.

"Дан прије сам куповао вино и требало ми је готовине. Нисам сто посто сигуран колико је новца било, око 5000 сигурно. Касније сам се нашао с адвокатом и добио натраг свој новчаник. Што је било у њему? Ма, 100 куна и двије годишње улазнице Динама. За тих сто куна смо попили које пиво и двије каве. Хтио сам му дати нешто за награду, али није хтио. Пусти новац, спашене су Динамове годишње карте, ха, ха, ха", додао је Ивица, који каже да се не љути на пролазнике који су узимали новац.

"Надам се да ће га добро искористити. Хвала Богу па ми новац не треба толико, али на мом мјесту могао је бити неко ко је подигао цијелу плату и о којем зависи цијела породица. То бисмо требали имати на уму", закључио је Ивица.

Неке је неочекивани добитак толико развеселио да су клицали од весеља.

(24сата.хр)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мака сет

14.09.2019 07:49

Образ ђон

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

14.09.2019 08:52

Мени се десило слицно. На паркингу преко пута опстине у БЛ паркирам ауто, излазим а циганце ми трази неки динар. Ја онако љут као и свако ко треба платити рацуне (али много), био сам јако непристојан. Ветар дуну и много новца ми разнесе. Исто то циганце трци, купи тај новац и враца ми. Ниста није фалило а било је пуно висе него у овом слуцају који сте објавили. Хтео сам му дати неки новац, он је одбио а ја сам хтео у земљу да пропаднем. Касније сам дао несто у Цркву. Ово само показује колико смо сви понекад нељуди, стидим се и данас.

ОДГОВОРИТЕ