ШПА: Два промашена пенала, ВАР и поништен гол у 99. минуту!

Фудбалери Мајорке угостили су Атлетик Билбао у четвртом колу шпанске ЛаЛиге и одиграли без голова.  Мајорка промашила пенал у 82, а Билбао у 96. минуту! Два неискоришћена једанаестерца - 0:0.

Фудбал 13.09.2019 | 23:31
ШПА: Два промашена пенала, ВАР и поништен гол у 99. минуту!
Билбао је и даље непоражен, и после четири кола, и са утакмицом више од осталих налази се на другом месту.

Мајорка је ремијем прекинула низ пораза и остала изнад зоне испадања.

Обе екипе су током меча имале по пар прилика, али се на крају десила тотална лудница.

Прво је у 81. минуту Бершиш направио пенал за домаћина. Лопту на белу тачку ставио је Пратс, али није искористио најстрожу казну.

У 88. минуту промашај домаћина могао је да казни Бенат, затим је шутирао Гарсиа неколико минута касније, али гола за Билбао није било.

У 92. минуту деловало је као да је Алегриа играо руком, али за госте није било пенала.

Само минут касније игра је била заустављена, судија Фуертес је добио информацију од ВАР екипе и отишао да гледа снимак. Епилог - пенал за Билбао.

Искусни Адурис је ставио лопту на белу тачку, наместио се, али му је Маноло Реина одбранио ударац.

Ни ту није био крај нестварној завршници меча!

У седмом минуту надокнаде времена десила се нова спорна ситуација. Фуертес је поново морао да консултује ВАР. Фудбалери Мајорке су се надали, али је Шпанац одлучио да пенала нема.

И то је био кр... Не, није.

У 99. минуту поново су прокључале емоције. Мајорка је постигла гол, кренуло је велико славље, али... Гол је поништен због офсајда.

Каква драма! Два промашена пенала, по један на обе стране, али Билбаа ће више болети, јер Ариц Адурицније искористио ударац с беле тачке у 96. минуту! Тачније, јунак је постао голман Мајорке Рејна, који је одбранио шут нападача Билбаа. На крају, подела бодова, без иједног гола - 0:0. А, постигао је домаћин погодак 98. минуту, али је био офсајд...

Ако је нешто за утеху Баскијцима је што су и после четвртог кола Примере остали непоражени. Билбао је био нешто бољи тим током већег дела меча, имао је већи посед лопте, више удараца на гол, али најбољу шансу имала је Мајорка – пенал. Играо се 82. минут када је Кубо преварио Јурија, а овај га саплео у шеснаестерцу.

Лопту на белу тачку је ставио Абдон Пратс и – промашио цео гол. Чинило се да је то све, да је тај тренутак "издувао" утакмицу, када је тек уследио врхунац драме. Прекршај испред гола Мајорке у 95. минуту, пенал и промашај Адурица. За неверицу...

ЛаЛига, четврто коло:

петак:

Мајорка – Билбао 0:0

субота:

13.00 Реал Мадрид – Леванте
16.00 Леганес – Виљареал
18.30 Реал Сосиједад – Атлетико Мадрид
21.00 Барселона – Валенсија

недеља:

12.00 Еибар – Еспањол
14.00 Алавес – Севиља
16.00 Селта – Гранада
18.30 Ваљадолид – Севиља
21.00 Бетис - Хетафе



Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар