ФРА: Лион остао без побједе у надокнади!

Ватрен увод и још ватренији крај: Бодмер у другом минуту надокнаде узео бод Лиону! Гостима нису била довољна ни два гола Мусе Дембелеа.

Фудбал 13.09.2019 | 23:24
ФРА: Лион остао без побједе у надокнади!
Лион је водио малтене до краја утакмице, али остао победе против Амијена 2:2.

Иако је домаћин повео у 7. минуту преко Жалеа, на полувремену је било 1:2. Муса Дембеле је показао голгетерски "њух" и погодио у 9. и 34. минуту.

Све је изгледало као нова победа Лиона, али је онда уследио шок. Бодмер је сачекао лопту унутар канзненог у 91. минуту и матирао Лопеса за велико славље у Амијену.

Страшан увод утакмице навео нас је на размишљање да ћемо на овом мечу бити сведоци праве голгетерске рапсодије, али се то ипак није десило. Након три гола у првом полувремену, стрелци су у наставку утакмице испаљивали само ћорке све до надокнаде времена. Тада је на сцену ступио Бодмеркоји је донео велику радост домаћим навијачима, јер је Амијен ненадано дошао до бода на овом мечу, 2:2 (1:2).

Све је почело у 7. минуту када је Жале довео домаће у предност невероватним поготком. Овај фудбалер је очигледно желео да центрира са леве стране, није пронашао никога, али је лопта због незгодног одскока ипак завршила у Лионовој мрежи за потпуну неверицу на лицу Лопеса.

Брзо је уследио преокрет Лиона. У 9. минуту утакмице, Муса Дембеле је налетео на центаршут у срцу петерца и буквално је закуцао под пречку противничког голмана.

Напади Лиона су се ређали један за другим, Терије је у 29. минуту могао да доведе госте у предност, али што није учинио он, урадио је Муса Дембеле пет минута касније. Лепо је фудбалер Лиона испратио центаршут Траореа и на сличан начин као и први пут матирао противничког голмана.

И уместо да Лион до краја докрајчи ривала, а за то је имао лепе шансе преко Траореа и Теријеа у другом полуврмену, десио се потпуни фијаско. Играла се надоканда времена другог дела игре када је након великог карамбола у шеснаестерцу гостију лопта дошла до Бодмера. Овај је шутирао прилично траљаво, али довољно прецизно да други пут савлада Лопеса за ерупцију одушевљења у Амијену и коначних 2:2.

Лион је тако пропустио шансу да победом искочи на прво место на табели, док је Амијен овим бодом испливао из зоне испадања пред наставак петог кола Лиге 1.

Лига 1, пето коло:

петак:

Лил – Анже 2:1 (1:0)
(Осминех 39, Араухо 53 -- Бахокен 87)

Амијен – Лион 2:2 (1:2)
(Жале 7, Бодмер 91 -- Дембеле 9, 34)

субота:

17.30 ПСЖ – Стразбур
20.00 Дижон – Ним
20.00 Монпеље – ница
20.00 Бордо – Мец
20.00 Брест – Рен

недеља:

15.00 Нант – Ремс
17.00 Сент Етјен – Тулуз
21.00 Монако – Марсеј



Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар