БЛ: Волфсбург "прескочио" Бајерн!

Фудбалери Фортуне и Волфсбурга ремизирали су (1:1) у Дизелдорфу у четвртом колу немачке Бундеслиге.  "Икс" у Диселдорфу, "вукови" без првог мјеста! У првој утакмици четвртог кола Бундеслиге, бодове су на "Меркур-Шпил Арени" у Диселдорфу пред више од 50. 000 гледалаца подијелили домаћа Фортуна и Волфсбург, који је побједом могао до првог мјеста бар на један дан. . .  Опет ти Немци и ВАР петком увече!? Волфзбург опљачкан! Одлични тим Оливера Глазнера није успео из Дизелдорфа да се докопа лидерске позиције у Бундеслиги.

Фудбал 13.09.2019 | 23:17
БЛ: Волфсбург "прескочио" Бајерн!
Волфсбург је забележио други реми, после уводне две победе, док је Фортуна освојила четврти бод после два узастопна пораза.

Домаћин из Дизелдорфа повео је у 16. минуту преко Гиселмана, али је већ у 29. било нерешено после поготка Вегхорста на асистенцију Брекала.

Снаге су биле подједнаке у првом полувремену, али су гости били јасно бољи у наставку. Ипак, то им није донело велике шансе, па ни гол којим би дошли до сва три бода.

У 86. минуту хрватски репрезентативац Брекало је имао сјајну шансу, опалио лопту из све снаге, али му је Стефен одбранио ударац.

У наредном колу Волфсбург дочекује Хофенхајм, док Фортуна иде на гостовање Менхенгладбаху.

Волфсбург је имао шансу да се евентуалном побједом над Фортуном у Диселдорфу бар на једну ноћ "шепури" на врху Бундеслиге. У томе, ипак, изабраници аустријског стручњака Оливера Гласнера нису успјели, али могу, свакако, да буду задовољни јер су након играчког дефицита послије 16 минута остали непоражени, по чему су у прва четири кола једнаки са РБ Лајпцигом, Бајерном и Бајером.

Са друге стране, екипа Фортуне ће и даље чекати да је погледа богиња истог назива – био је ово укупно осми међусобни дуел са "вуковима" у Бундеслиги, а вечерашњи домаћин никад није зграбио цијели плијен!

ФОРТУНА – ВОЛФСБУРГ 1:1 (1:1)
/Гиселман 16 – Вегхорст 29/

Два мајсторска потеза виђена су на "Меркур-Шпил Арени" у Диселдорфу – оба у првом полувремену.

Прво је у 16. минуту везиста домаћина Оливер Финк тражио начин како да са десне упути лопту на лијеву страну шеснаестерца гостију, а кад је у томе успио, на лопту је натрчао Нико Гиселман и сјајним ударцем искоса, пославши лопту у рашље гола на којем је стајао Павао Перван, постигао свој првенац за Фортуну у Бундеслиги.

Прије него што је стигла код Финка, лопта је била у посједу десног бека Фортуне Матијаса Цимермана, чинило се да му је "побјегла" пар секунди касније и цијелим обимом изашла ван терена, али арбитри одлуку нису мијењали...

Дванаест минута касније, "вукови" су узвратили ударац. Што није успио у трећем минуту, када ударцем из даљине није искористио смушеност домаће одбране, Вут Вегхорст јесте након повратне лопте Јосипа Брекала, постигавши свој трећи овосезонски гол, с обзиром да је раније два пута матирао одбрану берлинске Херте.

Иако му Роберт Левандовски на листи стријелаца "бјежи" три корака, Вегхорст је по једном статистичком параметру вечерас успио да се изједначи са сјајним Пољаком, с обзиром да је током 2019. године учествовао у 20 бундеслигашких погодака – баш као и голгетер Бавараца и актуелног шампиона! Вегхорст у текућој години иза себе има 14 голова и шест асистенција.
 
Ипак, други "хајлајт" првог полувремена, потез хрватског интернационалца који је претходио асистенцији, у доброј мјери засјенио је погодак холандског нападача.
 
Кад се чинило да ће се помучити да нађе адекватно рјешење, Брекало се на десној страни ослободио дефанзивца Робина Бормута - пробацивши му лопту кроз ноге!

У другом дијелу меча, Волфсбург је био тај који је контролисао дешавања на терену, али није то, рекосмо, успио да материјализује тријумфом како би у побједничком расположењу дочекао четвртак и премијерни, домаћи меч у Лиги Европе против украјинске Олександрије.

Са друге стране, Фортуна, осим што ће и даље чекати прву побједу над шампионом Њемачке из 2009. године, мораће још да се стрпи како би уписала и прву "тројку" у новој сезони пред домаћом публиком, с обзиром да је у другој рунди резултатом 1:3 поражена од "фармацеута" из Леверкузена.

С пуним правом ће навијачи и руководство Волфзбурга бити љути на Фудбалски савез Немачке јер су сурово опљачкани вечерас у Дизелдрофу. Фортуна је пружила жесток отпор и освојила бод (1:1), али ће се после уводне утакмице четвртог кола Бундеслиге сигурно подићи велика прашина са старим питањем - да ли уопште има неког од ВАР судија у Келну петком увече?

Невероватан превид имали су главни арбитар Мануел Графе и сарадници, а право је чудо како ни први помоћник није видео да је лопта целим обимом напустила терен код водећег гола Фортуне и то иако је стајао на неколико сантиметара од Матијаса Цимермана. Свака част левом бек Нику Гиселману на волеју и голчини коју је дао у 17. минуту, све је то лепо, али погодак није требало да се важи, јер је лопта изашла из игре. 

И да, пошто ће неко од вас сигурно да се запита, сваки гол подлеже прегледавању ВАР снимка, гледа се цела акција тако да је то требало да буде аут за Волфзбург. 

Вукови су били много бољи тим вечерас, а предвођени Хрватом Брекалом лако су се резултатски вратили у меч. Сјајно је нападач Волфзбурга протурио лопту кроз ноге штопера Фортуне Кана Ајхана и послужио најбољег стрелца Вута Вегхорста који је постигао трећи погодак у сезони за 1:1 у 29. минуту.

Имао је сјајни Холанђанин још неколико шанси у финишу првог полувремена да потпуно преокрене резултат, али се истакао и голман домаћих Зак Стефен са неколико добрих одбрана. 

Волфзбург, којег у четвртак очекује старт у Лиги Европе, је покушао и у наставку на све начине да дође до победе, нападао и стварао шансе, али је мрежа Фортуне некако остала нетакнута. Најбољу прилику пропустио је резервиста Феликс Клаус неколико минута пре краја утакмице.

Овим ремијем пропала је и прилика за Вукове да после доброг старта сезоне бар на 24 часа запоседну врх Бундеслиге. Штета, нису ни могли то да учине када је неко у Келну очигледно задремао вечерас. И није то први пут... 

БУНДЕСЛИГА – 4. коло

Фортуна Диселдорф – Волфсбург 1:1 (1:1)
/Гиселман 16 – Вегхорст 29/

Субота:

Аугзбург – Ајнтрахт (15.30)
Борусија Д. – Бајер 
Келн – Борусија М.
Мајнц – Херта
Унион Берлин – Вердер
РБ Лајпциг – Бајерн (18.30)

Недјеља:

Хофенхајм – Фрајбург (15.30)
Падерборн – Шалке (18.30)

ТАБЕЛА: РБ Лајпциг 9, Волфсбург (+1) 8, Бајерн 7, Бајер 7, Борусија Д. 6, Фрајбург 6, Ајнтрахт 6, Борусија М. 4, Шалке 4, Хофенхајм 4, Фортуна (+1) 4, Унион Берлин 4, Вердер 3, Келн 3, Падерборн 1, Аугзбург 1, Херта 1, Мајнц 0.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар