Полиција тражи ауторе графита против Пуповца

Полиција је у петак претражила неколико кућа и привела више људи са ширег подручја Задарске жупаније због пријетећих графита и плаката који су прије четири дана осванули на улазу у Церање Доње, родно село предсједника СДСС-а Милорада Пуповца.

Регион 13.09.2019 | 21:25
Полиција тражи ауторе графита против Пуповца
."Криминалистичко истраживање још траје. Ништа више од тога не можемо рећи", рекли су у задарској полицији, пише задарски.хр.

Опсежна полицијска истрага почела је одмах након што је мјесто облијепљено увредљивим плакатима с Пуповчевом фотографијом и текстом у којем се саборског посланика СДСС-а прозива за терор и назива великосрпским лудаком.

Претреси кућа и привођење више особа узбунили су становнике задарског краја који негодују јер се над њима, како сматрају, врши невиђени прогон полицијске државе.

"Покупили их све. Већину их знам. Немају они везе с тим. Добри су то момци, не мрзе никога. У реду је да се људи заштите, али по свему овоме ово је полицијска држава, а не Хрватска каква би требала бити. Није битно које је казнено дело почињено него коме је направљено. Нико овде Србе не дира", каже мјештанин за Задарски.хр.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар