Војводина срушила Раднички у Нишу за чело табеле!

Фудбалери Војводине победили су Раднички у Нишу са 2:1 у дербију осмог кола Линглонг Суперлиге Србије.  Хаос на Чаиру: Лалатовић се свађао, али је Војводина победила и лидер је! Војводина победила Раднички у Нишу у 8. колу Суперлиге Србије и засела на прво место. Много буре на Чаиру.  Војводини дерби пун варница: Деветак за преокрет, бодове и песму Лала на Чаиру! Све пуцало у дербију кола, Лале славиле са 2:1.

Фудбал 13.09.2019 | 20:52
Војводина срушила Раднички у Нишу за чело табеле!
Војводина је избила на чело Суперлиге са 19 бодова из осам мечева и два бода више од другопласираног ТСЦ-а, са утакмицом више.

Раднички је повео већ у деветом минуту, када је стрелац био Михајловић, али је на полувремену било нерешено.

За то се побринуо сјајни Матић, први стрелац првенства, који је у 33. минуту утишао Чаир.

На полувремену виђен је прави хаос, у којем је дошло до сукоба тренера две екипе Косановића и Лалатовића, те је шеф струке гостију искључен јер је претио навијачу домаћих.

Након што су се страсти смириле није било узбудљивијих дешавања на терену, све до 77. минуту. Тада је мрежу Нишлија затресао Деветак и свом тиму донео победу.

Дојучерашњи тренер Радничког из Ниша, Ненад Лалатовић, није лепо дочекан на Чаиру. Али, ни млади тренер Војводине није остао дужан бившем клубу.

Штавише!

Новосађани су у првом мечу 8. кола Суперлиге победили Раднички 2:1 (1:1). То је био први пораз за Нишлије код куће (рачунајући сва такмичења), још од 21. априла 2018, када је Црвена звезда славила у првенству 3:1.

Било је свега на Чаиру, од голова, до вербалних дуела и на крају искључења. Први је Лалатовић морао да трибину и то пре почетка другог полувремена, а затим је и црвени картон од судије Новака Симовића добио фудбалер нишког састаца Стефан Михајловић.

Управо је он био стрелац водећег гола за Раднички у деветом минуту, али је у 83. морао у свлачионицу. Између поготка и искључења - Војводина је преокренула резултат.

Изједначио је Бојан Матић у 33, да би победу "лалама" обезбедио Младен Деветак, сјајним голом у 77. минуту. Фудбалер Војводине упутио је снажан ударац са 20 метара, Никола Петровић је само закачио лопту, али није успео да спречи да она заврши иза његових леђа у мрежи.

Наелектрисана атмосфера кулминирала је пред крај првог полувремена, када је Лалатовић ушао у вербални сукоб са више особа, а упечатљива је свађа са колегом Милорадом Косановићем. Симовић је тренеру Војводине доделио жути картон, а пошто се ни после тога није смирио, већ је са свађом наставио и пред почетак другог дела, искључење је одмах уследило.

Војводина је сада на челу табеле са 19 бодова, два више од ТСЦ-а и четири од Црвене звезде. Ипак, црвено-бели имају чак три меча мања, а екипа из Бачке Тополе један.

Иду Лале кући певајући! Три велика бода однела је Војводина из Ниша, у дербију 8. кола Суперлиге, који је обиловао варницама на терену, оштрим стартовима, било је и крви на лицу играча после удараца, два црвена картона, а решен је киксом голмана Радничког – 2:1.

Сударили су се вицешампион Раднички и другопласирани тим на табели, Војводина. Очекивало се много ватре на терену и у том сегменту – нису разочарали. Напетости на терену кумовао је и тренер гостију Ненад Лалатовић, који је на крају првог полувремена ушао у вербалне окршаје са колегом с клупе Радничког Косановићем, па са домаћом публиком, због чега је искључен у полувремену.

А, у тим тренуцима резултат је био нерешен. Раднички је повео у 9. минуту срећним и спретним сплетом околности, када је очајни шут Пантелића према голу преусмерио Стефан Михајловић.

Средином првог дела је Војводина преузела конце игре, што јој се исплатило у 33. минуту. Центрирао је Дринчић, а голгетер Новосађана Матић је главом спровео лопту у мрежу.

Све је прштало у наставку меча, било је много оштрих стартова, удараца у лице, понека опасна акција пред два гола. И онда погодак за Лале готово из ничега. Деветак је повукао лопту, снажно шутирао са 25 метара, лопта је ишла право у голмана Радничког Петровића, који је лоше реаговао и скренуо је у мрежу.

Када је нападач Михајловић добио други жути, односно црвени картон у 82. минуту, било је јасно да Раднички тешко може до преокрета. Али, мало је недостајало да дође до бода: у 92. минуту Хаскић је са петерца шутирао главом, али је Саничанин "изникао" испред гол-линије и рефлексно главом избацио лопту из већ виђеног гола.

Линглонг Суперлига Србије, осмо коло:

петак:

Раднички Ниш – Војводина 1:2 (1:1)
(Михајловић 9 -- Матић 33, Деветак 77)

субота:

18.00 Црвена звезда – Инђија
19.00 Јавор – Рад
19.00 Радник – Напредак
20.00 Вождовац – Чукарички
20.30 Пролетер – Партизан

недеља:

19.00 ТСЦ Бачка Топола – Мачва
19.00 Младост – Спартак



Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар