Додик Вучићу: Читав народ вам је захвалан

Важно нам је да је Србија овде, да показује да је овде и да заједно решавамо питања, поручио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик

Босна и Херцеговина 13.09.2019 | 19:04
Додик Вучићу: Читав народ вам је захвалан
Он је у Дрвару, у Федерацији БиХ, домаћин председнику Србије Александру Вучићу.

Вучић борави у Дрвару поводом обележавања "Дана сећања" - помена на страдале Србе у 20. веку, а обишао је вртић "Мајка Храброст"

Додик је поручио житељима Дрвара, који су се окупили да дочекају српског председника, да су дошли да им кажу да су уз њих, да ће бити уз њих и да ће заједно пролазити кроз многе друге изазове.

"Ту смо да градимо нови живот, заједно смо са вама", поручио је Додик.

Он је истакао да је Вучић безгранично помогао српски народ, у четири општине у Федерацији, као и 63 општине у РС, те да се захваљујући њему спровод пројекте и граде објекти који ће обележити присуство Србије у тим општинама.

"Читав народ вам је захвалан. Верујем да ви ни сами не знате колико поштовања уживате у народу и колико се цени ваша подршка. Важно нам је да је Србија овде, да показује да је овде са нама, да заједно са вама решавамо питања", рекао је Вучић.

Додик је пренео и анегдоту из једног кафеа у Дрвару, пре него што је председник Србије стигао у тај град, када га је један мештанин питао да ли је тачно да Вучић долази данас.

На потврдан одговор, узвратио је Додику речима: "Само да знаш да сви Дрварчани знају да 'онај Шепа', ког смо спасли, а ништа нам није помогао. Више нам је Вучић помогао за ово кратко време, него он за 40 година".

Уз примедбу да је то сада део историје, Додик је поручио да се мора ићи са новим погледом у будућнсот.

"Република Српска стоји и помаже колико може, и Србија је ту. Заједно смо овде и уверен сам да ћемо обновити Дрвар као једно савремено и право место за живот", закључио је Додик.

(Тањуг)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Игор

13.09.2019 17:30

Миле буде ли те некад срамота или то код вас у Лијевцу пољу не постоји ?! Какве везе Анте Марковиц , Медлин Олбрајт и ти имате са Гаврилом Принципом ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

13.09.2019 17:40

Залосно је ово сто се десава медју србима. Несхватљиво да на оваквим скуповима нису сви и опозиција и позиција, жалосно је да овакви скупови некога у опште не интересују. Ти исти на изборима траже подршку И није ни чудо што је из године у годину све мање и мање имају. Ако те твој народ само интересује пред изборе ненадај се нечему добром.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

13.09.2019 18:11

Како на оваквим скуповима мозе бити опозиција када је Додик исту ту опозицију прогласио издајницима тако да сви они који не подрзавају Додика и Снсд су издајници.Према томе и ја сам издајник и не подрзавам ни Додика ни Вуцица и онда због цега би онда био присутан.И да садасња опозиција додје на власт и буде радила као сада позиција неце имати моју подрску.

Name

Последњи кинески цар

13.09.2019 17:44

Почео гледати академију из Дрвара и одмах престао. А разлог је само један. Академија је почела химном Републике Српске, Моја Република. Ништа немам против наше химне, лично ми се свиђа и музика и текст, али људи моји Дрвар је у Федерацији и зашто је потребно да та академија почне одмах провокацијом? Да се овако нешто деси рецимо у Републици Српској, у мјесту у којем су већина Хрвати или Бошњаци, да се пусти нпр.само химна БиХ а не нешто друго,ови наши политичари би пјенилли три дана, РТРС и АТВ би имао специјалне емисије,била би одржана посебна сједница Народне Скупштине, покренут би био витални национални интерес и ко зна шта још. Зашто упорно гурамо прст у око комшијама у овој земљи? Ми заиста имамо руководство које је за психијатријско посматрање, али и добар дио народа који је такав. Зар данас да те неко вуче по 8 сати у аутобусу по врућијни, и још толико у повратку само да би чуо једно те исто, односно млаћење празне сламе. Хоћемо ли се ми уопште освјестити, хоћемо ли доћи до памети и разлучити коначно шта је добро а шта није?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.09.2019 18:20

Можда нисам у току, али мислим да у РС нема ни један град или општина гдје су Бошњаци или Хрвати већина.

Name

Ре Цару

13.09.2019 18:22

Откад ја говорим да српска политика и политицари раде против интереса српског народа. Само стварају непријатеље и гурају нас у тор!

Name

Нострадамус

13.09.2019 18:44

Браво за коментар

Name

Дан Д

13.09.2019 17:50

Ослободили смо Дрвар да мозе свако нормално зивјети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

13.09.2019 18:15

Знате ли да је Вучић повео и свог сина, принца, да види кућу Гаврила Принципа. Да ли је и наш принц Игор био тамо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

но папак

13.09.2019 18:54

Игор остао куци, броји паре

Name

Док Холидеј

13.09.2019 19:49

РЕ се пита имали у републици српској и један град са већинским хрватским или муслиманским народом заборавио је да је дрвар већински српски град од давнина једини град у бих гдје нема џамије и заборави да је грунтовно око седамдесет посто српско колико градова и насеља где су живели срби оста у федерацији рецимо Блажуј итд.

Name

Ре ре

14.09.2019 08:45

Да добро си у сваком граду су мањина после рата и прогона становниства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

14.09.2019 08:48

Е мој Милораде, причај ти те измишљене вицеве коме хоћеш али док је шепо владао дрварчани су били најпоноснији а сад гола биједа и сиротиња.

ОДГОВОРИТЕ