"Шпанце кошаркашки Богови љубе у ку**ц сваки пут!"

Легендарни НБА кошаркаш и члан стручног штаба Аустралије Лук Лонгли био је видно фрустриран после пораза од Шпаније.

Кошарка 14.09.2019 | 11:29
"Шпанце кошаркашки Богови љубе у ку**ц сваки пут!"
Аустралија је изгубила у полуфиналу Светског првенства од Шпаније, после два продужетка.

Први асистент селектора Леманиса није крио незадовољство.

"Ово је јако болело. Они су било толико је**но... Извињавам се, они су били толико добри, константни. Играли смо тврдо и мислио сам да смо заслужили да победимо. Овај резултат не делује поштено. Наравно, ми смо сами заслужили да изгубимо због неких ситуација, али не можете тражити појединце као кривце, да тако објасним ситуацију", рекао је Лонгли.

Он је навео да су "бумерси" изузетно изнервирани после срцепарајућег пораза.

"Они су 'полудели'. Потиштени су и љути. На кога су љути не могу да вам кажем, вероватно на све. Веома је тихо (у свлачионици). Ово је тим који је изгубио у Рију (исто од Шпаније прим. аут.). Осећамо се као да смо заслужили победу. Играли смо довољно добро да победимо,"додаје Лонгли.

Троструки НБА шампион са Чикагом није хтео да говори о бесу Ендрјуа Богута, који је суђење после меча назвао "је**ном срамотом".

"Није нам то у најбољем интересу (да коментаришемо суђење прим. аут.). Имамо још један меч пред нама, шансу да освојиом медаљу. Сада није време да упиремо прстима. Морамо да 'репетирамо' и да одрадимо наш посао".

Аустралија у недељу од 10 часова игра против Француске у мечу за бронзу, док ће се од 14 часова за златно борити "црвена фурија" и Аргентина.

У завршници регуларног дела меча, као и првог продужетка, неколико судијски одлука било је, у најмању руку, дискутабилно.

Лонгли је пораз на Мундобаскету упоредио са поразом у Рију 2016, када их је такође Шпанија елиминисала.

"Веома је је**но слично. Мислим да смо у Рију такође заслужили победу. Не знам шта да урадимо. Морамо да пронађемо неки олтар и да принесемо некакву жртву кошаркашким боговима, јер нас они не љубе у ку**ц, као што то раде Шпанцима. Слободно објавите да сам то рекао. Шпанце кошаркашки богови љубе у ку**ц сваки пут када играмо са њима",јасан је био 50-годишњи Аустралијанац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар