Ноле: Нећу да пропустим одрастање дјеце због рекорда!

Новак рекао да може да замисли живот без тениса.

Тенис 14.09.2019 | 19:05
Ноле: Нећу да пропустим одрастање дјеце због рекорда!
Чека се свака реч, свака порука Новака Ђоковића ових дана, јер је тениска јавност, а поготово његови навијачи, знатижељна да сазна да ли ће играти до краја године. Повреда рамена је спречила најбољег играча света да се бори за трофеј на УС опену и угрожено му је прво место на АТП листи.

Па, иако је претходних месеци знао често да каже како му је највећи спортски циљ да постане најтрофејнији тенисер света свих времена, Ђоковић поручује и да може да замисли свој живот и без тениса.

Далеко од тога да Новак помишља на пензију, али изгледа да му повлачење и без оборених рекорда неће тешко пасти.

„Да ли су рекорди важнији од времена које проведем са породицом? Да ли су битнији од мог здравља или неких других ствари? Нису! Потпуно сам отворен и сто одсто искрен око свега, много причам са супругом око тога свега, са родитељима, браћом, људима који су ми блиски, јер желим да схватим како они гледају на све то“, рекао је Ђоковић у интервјуу за ЦНБЦ.

Новак је истакао да су му најважнија на свету – деца.

„Отац сам два анђела и време које проводим са њима ми је веома драгоцено. Не желим да прођем кроз живоз и да схватим да нисам био ту, да сам пропустио неке најважније ствари у њиховом одрастању“.

На питање да ли може да замисли живот без тениса, Ђоковић је одговорио:

„И да и не. Могу да замислим зато што се не бојим живота без тениса. Срећним ме чини и много других ствари, али исто тако сам рекао и не, зато што то и неће бити живот без тениса. Због тога што и када не будем играо, бићу и даље активан у спорту. Желим да имам своју академију, да пренесем сва своја искуства новим генерацијама које стасавају у Србији“, истакао је Новак Ђоковић.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар