Притисак уродио плодом, стижу семафори у Рамиће

Око 300 људи окупило се крајем марта ове године на протестима на магистралном путу Бањалука – Приједор, на одвајању за Драгочај и Рамиће, а повод незадовољству је била смрт младића у саобраћајној несрећи средином марта.

Република Српска 13.09.2019 | 15:58
Притисак уродио плодом, стижу семафори у Рамиће
Они су поручили да је живот приоритет и подсјетили да је на истом мјесту прије 9 година трагично настрадала и 18-огодишња Милана Чегар.

Мјештани, који годинама безуспјешно траже да се њихов проблем са опасном саобраћајницом ријеши, у помоћ су позвали народног посланика Драшка Станивуковића.

Окупљање грађана тада је пратило више припадника МУП-а Српске. Станивуковићу је тада, у два окупљања полиција уручила прекршајне налоге у износу од 1000 КМ.

Међутим, окупљања грађана и притисак грађана је уродио плодом, па су из Путева и Градске управе брже-боље се ухватили рјешавања овога проблема, па ће тако усљедити постављање семафора и кориговање опасне раскрснице до средине новембра.

- Увијек ми је драго када видим да заједничка борба са мјештанима било којег дијала Бањалуке или републике Српске уроди плодом. Ово је још једна у низу акција које смо покренули и која има свој епилог. Од Техничке школе, улице у Лазареву, воде на Чокорским пољима, пронаталитетне политике, мање цијене горива и других наших борби.

За реализацију тог пројекта биће потребно око 300.000 КМ.

На овој раскрсници је предвиђено постављање семафора, кориговање локације постојећег обиљежног пјешачког прелаза и измјештање аутобуског стајалишта. Исто тако, планирани су радови и на прикључним саобраћајницама, које морају да буду издигнуте на ниво магистралног пута, како би се обезбиједила адекватна прегледност за укључење на магистрални пут М4, Бањалука – Приједор.

- Ово ме посебно радује, из разлога што се имам наду да више ниједан људски живот неће бити изгубљен на овој раскрсници, каже Станивуковић, те додаје да је изузетно захвалан и мјештанима на истрајности и смјелости да проговоре о свом проблему, та напомиње да ће увијек стајати као народни посалник уз све грађане у борби за нормалн живот.



БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ре

13.09.2019 14:40

А хидроелектрана на Дрину и друге ријеке, Мани се тога и испразног популизма, семафор никога не запошљава, од семафора се не живи, где су фабрике?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИНИСА ВУЈОВИЦ

13.09.2019 16:12

ПРАВА СТВАР Е.НАРОД ЈЕ НАЈВИСЕ ЗА ОВАКВО СТАЊЕ У РЕПУБЛИЦИ.

Name

ре

13.09.2019 17:06

па питај оне који су на власти гдје су фабрике????

Name

Директ

13.09.2019 22:31

Од семафора се не зиви, али исто тако, без семафора, на прометном мјесту, се гине.