Сале: Да уђемо са Чесима, као против САД-а!

"И да завршимо турнир на достојанствен начин, како пристаје правим, озбиљним професионалцима".

Кошарка 13.09.2019 | 17:15
Сале: Да уђемо са Чесима, као против САД-а!
Репрезентација Србије у суботу 14. септембра од 14.00 часова у Пекингу игра последњу утакмицу на Светском првенству у Кини и то против Чешке за пето место.

После јучерашње сјајне победе против Американаца, репрезентација Србије стигла је у петак поподне летом из Шенжена у Пекинг. У хотелској теретани одржан је тренинг опоравка, док ће у суботу пре подне екипа тренирати у дворани у којој ће играти меч против Чеха.

Селектор Србије Александар Ђорђевић пред дуел са Чешком истиче да жели да његов тим заврши посао професионално.

"Једна утакмица коју треба завршити на прави начин, на онај на који смо то учинили против Америке, а ту утакмицу смо одиграли фантастично, сконцентрисано, водили смо 40 минута… Тако треба да уђемо и у меч против Чешке, да завршимо турнир на достојанствен начин, како пристаје правим, озбиљним професионалцима. Дошли смо овде, наравно да су мисли и даље на тој утакмици чевртфинала и то ће да остане, то је тако… Међутим, треба се само сконцентрисати на кошаркашке ствари и из тога тражити добар завршетак такмичења", рекао је Ђорђевић.

О сутрашњем ривалу селектор има само позитивне речи…

"Чеси су екипа која се јако дигла. Без обзира на то што нема Веселог, у Балвину, на позицији пет, нашли су стуб одбране, а и напада, уз Саторанског који је апсолутни лидер и који је одиграо фантастично првенство… Они су једно од изненађења овог Светског првенства, заједно са Пољском, јер су ушли међу првих осам и тако направили сјајан резултат. Све честитке, имају још стару гарду као што су Ауда и Пампрла, али и неке нове момке који су се појавили и играју добру, растерећену кошарку. Ту је и тренер Гинзбург, који их већ дуго води и са којим смо се још 2015. сусрели у четвртфиналу Европског првенства у Француској. Дакле, реч је о репрезентацији која је из једног рада, из процеса и континуитета, дошла до овог резултата и заслужује само честитке", објашњава Ђорђевић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФИБА Баскетбалл

Коментари / 0

Оставите коментар