Мурињов велики интервју...

Увек сам ишао у клубове који су у проблему! Порто, Челси, Интер, Реал Мадрид, Манчестер јунајтед…

Фудбал 13.09.2019 | 23:00
Мурињов велики интервју...
Свашта је превалио у каријери, али ово му се још није десило: прошло је тачно девет месеци откако је Жозе Мурињо последњи пут водио неку екипу. И мада Португалац уверава да му прија одмор и да лепо користи слободно време из сваког његовог интервјуа исијава жеља да се што пре врати на клупу. Исијава додуше и његова огромна сујета коју је у интервјуу за британски Телеграф испољио реченицом да је увек радио у клубовима у проблему што вероватно и није прва асоцијација обичног фудбалског фанатика кад помене имеа Порта, Челсија, Интера, мадридског Реала и Манчестер јунајтеда.

Ипак, док говори о свом неком будућем ангажману Мурињо каже…

“Мој следећи посао ће сигурно бити тежак, јер сам ја веома лош кад бирам пројекте. Или их ја бирам лоше или они лоши изаберу мене. Али увек је исто. Кад сам ишао у Мадрид ишао сам јер је Мадрид био у проблем. Кад сам ишао у Јунајтед ишао сам јер је Јунајтед био у проблем. Кад сам први пут ишао у Челси ишао сам јер 50 година нису освојили титулу. Други пут сам ишао јер им је нестао најбољи тим и желели су да буду шампиони са новим тимом. Кад сам ишао у Интер ишао сам јер 50 година нису освојили Лигу шампиона. Никад нисам отишао у неки клуб да ми кажу: Хајде, тим је спреман”, јадикује Мурињо, мада нам се чини да баш и нема толико разлога да буде незадовољан.

А да бира – бира. Овог лета су га звали у Кину и нудили му да постане најплаћенији тренер у историји фудбала, али он је одбио.  Европа је ипак његово тло. И планира да буде спреман кад понуда дође. Припрема се на најразличитије начине. У последње време тенис му је привукао пажњу. Строго из стручног аспекта има логике, јер има нешто у тенисерима што фасцинира Муриња.

“Мислим да они уче са мном. Њих занима шта причам, како радим, а и мее они занимају. Даћу вам пример. Начин на који се они опорављају је потпуно другачији у свету тенисера. Опорављају и физички и психички да би већ следећег дана могли да одиграју други гренд слем меч. Волим да причам о томе са њима”, каже Мурињо, а сетимо се само да је Новак Ђоковић баш пред финале Вимблдона на друштвеним мрежа објавио фотографију са Португалцем, док он сам каже да је недавно два сата провео у телефонском разговору са Григором Димитровим, полуфиналистом УС Опена.

Дакле, шта је то што фасцинира Муриња?

“То је потпуно другачији профил људи од фудбалера. Допада ми се осећај да сам играч доноси све одлуке о својој будућности”, подсећа Мурињо да тенисери сами бирају тренере, сами их и отпуштају, док је фудбалерима доста тога сервирано на тацни.

А опет, некад нису срећни. Па у тренуцима док се његови противници наслађују тиме што је Манчестер јунајтед продао два Мурињова звучна појачања, Ромелуа Лукаку и Алексиса Санчеза, он сам признаје да у случају овог другог – није успео.

“Лукаку је увек давао гол. За Вест Бромвич Албион, за Евертон, за Јунајтед. Мислим да је његов одлазак више био амбиција играча, његова жеља да промени средину, но процена људи у клубу да није испоручио”.

Што се тиче Алексиса ипак…

“Није ми одавао утисак срећног човека, а у сваком послу мораш да будеш срећан да би га обављао на прави начин. Можда сам и ја кривац. Можда нисам успевао да извучем најбоље из  њега. Као тренер, некад успеш у томе, некад ти приступ није добар. Реалност је да ми је увек деловало да је (Санчез) тужан човек. Надам се да ће у Италији повратити осмех”, истиче Мурињо, који дане троши и као коментатор Скај Спорта.

И признаје да их је као тренер гледао из другог угла, да је често мислио да имају какву скривену намеру која у реалности не постоји. Признаје и да није могао да критикује Френка Лампарда, јер просто превише воли тог човека.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар