Санадер завршио у болници, суђење одгођено

Бивши премијер Иво Санадер, који у реметинечком затвору издржава казну због примања "провизије" у случају Планинска, у петак је због упалних процеса хоспитализован у Клиници за инфективне болести Фран Михаљевић у Загребу.

Регион 13.09.2019 | 12:36
 Санадер завршио у болници, суђење одгођено
Због Санадеровог здравственог стања у петак је на загребачком Жупанијском суду одгођен наставак суђења у афери Ина – МОЛ у којој Ускок бившег премијера и првог човјека мађарског МОЛ-а, хрватском правосуђу недоступног Зсолта Хернадија, терети за примање и давање мита.

Како је рекла суткиња Маја Штампар Стипић, из реметинечког затвора телефонски су уочи расправе обавијестили суд да је Санадер у сриједу одведен у КБЦ Загреб гдје је требао оперисати кољено.

Будући су Санадеру установљени упални процеси, он није подвргнут оперативном захвату те је с Ребра пребачен у Клинику за инфективне болести Фран Михаљевић гдје је задржан на лијечењу.

Будући да његов адвокат Чедо Продановић, по Санадеровој изричитој упути, није био сагласан да се расправа проведе у његовој одсутности, у петак је одгођен наставак испитивања свједока Степхана Хурлиманна путем видеолинка из Швајцарске.

Поновљено суђење Санадеру и недоступном Хернадију почело је на загребачком Жупанијском суду 23. октобар прошле године. Санадер је тада одбацио све оптужбе, као и на првом суђењу на којем Хернади још није био оптужен.

Осим за препуштање управљачких права у Ини, за што је преко компаније Роберта Јежића наводно требао примити 10 милиона евра, Ускок Санадера у случају Ина-МОЛ терети и да је с Хернадијем договорио издвајање нерентабилног дијела плинског пословања из Ине. Оптужницом је предложено и да Санадер, ако га се осуди и пресуда постане правоснажна, држави врати 10 милиона евра.

(Хина)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БОБА

13.09.2019 12:55

КАД ЈЕ ВЛАДАО НИЈЕ НИКО БИО БИТНИЈИ ОД ЊЕГА-КАМИОНИ,АВИОНИ,САТОВИ, ДЕСТИНАЦИЈЕ ИМА СЕНАДЕРА ЈОШ МНОГО КОЈИ СУ УМИСЛИЛИ ДА КАД ЊИХ НЕСТАНЕ СВЕ ЋЕ СТАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин худ

13.09.2019 18:24

Нула је Санадерер за насег Лактасенка Додикоглуа.

Name

Ипак

20.09.2019 15:48

је стаљин био легенда он је са оваквима знао зато је и био сатанизован такви нама требају!

ОДГОВОРИТЕ