Ни ВАР није непогрешив!

Четири пропуста за четири кола Премијер лиге! С овим се не би сложили у Манчестер ситију. . .

Фудбал 14.09.2019 | 09:54
Ни ВАР није непогрешив!
Премијер лига је последња од ТОП5 шампионата одлучила да уведе ВАР технологију, а да ће бити проблема у кориштењу било је јасно и током "тест периода" у Карабао купу.

Први извештај судијске организације постао је доступан током репрезентативне паузе, после четири кола Премијер лиге, а подаци говоре да је прегледано 227 инцидената о головима, црвеним картонима и прекршајима за једанаестерац.

Од свих тих инцидената - ШЕСТ одлука је промењено након интервенције ВАР технологије, на коју главни судија у Енглеској нема утицај.

Оно што је ипак забрињавјауће, јесте да је "шеф" судија Мајк Рајли саопштио да су још четири ситуације погрешно решене, односно да за њих није било интервенције ВАР технологије, а подсећамо да су одиграна тек четири кола...

Ситуације су следеће:

1) Недосуђен пенал над Давидом Силвом против Борнмута (3:1 за Сити)
2) Пенал над Себастијаном Алером (Вест Хем) против Норича (2:0)
3) Недосуђен црвени картон за Јурија Тилеманса (Лестер) против Борнмута (3:1)
4) Играње руком Ајзака Хејдена пре гола Њукасла за бод против Вотфорда (1:1)

Многи клубови не би се сложили због овако "малог броја грешака", посебно Манчестер сити коме је измакла победа против Тотенхема у последњем минуту меча због досуђеног играња руком Емерика Лапорта, пре поготка Габријела Жесуса.

Ипак, исправљање шест судијских грешака је свакако добар резултат, али ће се у будућности тежити ка још већој прецизности арбитара, с обзиром на доступну технологију.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар