Венгер се враћа фудбалу у новој улози!

Биће "нови Звонимир Бобан"! Француски тренер Арсен Венгер после напуштања клупе Арсенала опет ће бити уско везан за "најважнију споредну ствар на свету".

Фудбал 14.09.2019 | 08:38
Венгер се враћа фудбалу у новој улози!
Арсен Венгер спреман је да се врати фудбалу.

Француски тренер је без посла од маја 2018. када је после више од две деценије напустио клупу Арсенала. Од тада се много спекулисало да ли ће и када опет преузети неки тим или репрезентацију, а недавно је Венгер загонетно поручио да ће сигурно бити присутан на Светском првенству у Катару 2022. године.

Одмах су почела нагађања коју би репрезентацију могао да преузме, али је вероватније да ће се на том такмичењу појавити у сасвим другачијој улози.

Наиме, Венгер би ускоро требало да добије нови посао. Он ће наводно почети да ради у Међународној фудбалској федерацији (ФИФА), преноси гоал.цом.

Француз је обавио разговоре са челницима ФИФА и ускоро би требало да преузме техничку улогу у руководећој структури. Према неким изворима он ће обављати гро дужности које је имао Звонимир Бобан, некадашњи заменик генералног секретара ФИФА. Хрват је у јуну напустио ту функцију након две године.

Реномирани фудбалски портал пренео је да је ФИФА оберучке прихватила могућност да сарађује са признатим француским тренером и да су челници те организације одлучили да му дају "одрешене руке" на новој функцији, односно да сам дефинише обим и ширину посла који ће обављати. Смтарају да његово искуство и знање могу много допринери не само организацији већ и развоју фудбала широм света.

Венгер, који ће ускоро напунити 70 година, тако ће прихватити нови изазов животу, али дефинитивно не и последњи, јер још није спреман да каже збогом тренерској каријери.

Арсен Венгер је у Арсеналу за 21 годину освојио три Премијер лиге и по седам ФА купова и Комјунити шилдова, а стигао је и до финала Лиге шампиона 2006. године када је у финалу поражен од Барселоне (2:1) у Паризу. Пре тога био је тренер Нагоје, Нансија и Монака.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар