Кренула трка: Грци желе домаћинство...

. . . квалификационог турнира за Олимпијске игре! Једног од четири. . .

Кошарка 14.09.2019 | 09:35
Кренула трка: Грци желе домаћинство...
Председник грчког кошаркашког савеза Јоргос Василакопулос потврдио је намеру да његова земља буде домаћин једног од четири квалификациона турнира за Олимпијске игре које ће се 2020. године одржати у Токију.

Како истичу тамошњи медији, Грчку већ можемо да сматрамо кандидатом за домаћина квалификационог турнира.

Василакопулос је говорио за новине Та Неа и истакао да грчка федерација има намеру да аплицира за један од турнира.

"Не само да намеравамо да аплицирамо за домаћинство једног од квалификационих турнира, него смо већ израчунали буџет за тај догађај и ускоро ћемо почети разговор са државом по том питању", рекао је Василакопулос.

Дакле, намере су јасне, а Грци имају самопоуздања да ће и добити тај турнир.

"Доказали смо се као федерација упркос грчкој финансијској кризи. И даље смо способни да будемо домаћини великог кошаркашог догађаја који може да донесе и бенефит за нашу земљу", истакао је Василакопулос.

Он је додао да није задовољан суђењем у круцијалној утакмици Мундобаскета против Чешке Републике и додао је да би волео да се види генералног секретара Фибе Андреаса Загклиса на утакмицама репрезентације Грчке, што се није догодило током Светског првенства.

Подсећамо, Србија је била домаћин квалификационог турнира за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016. године и то је доста помогло Орловима да оду на овај велики догађај, касније освоје и сребрну медаљу после пораза од САД-а у финалу.

Поред Србије тада су домаћини турнира били још и Италија и Филипини. Кандидати су били још Турска, Немачка и Чешка, а услови за кандидатуру били су финансијска гаранција и учешће на претходном Европском шампионату.

Видећемо ко ће бити домаћин квалификационих турнира за Токио. Врло битна ствар.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФИБА Баскетбалл

Коментари / 0

Оставите коментар