Манчестер Сити тражи право...

. . . да купује након завршетка прелазног рока! Заправо, Грађани би да се врате старим роковима. . .

Фудбал 14.09.2019 | 15:36
Манчестер Сити тражи право...
Представници Манчестер Ситија затражили су на састанку акционара Премијер лиге одређене корекције када је у питању прелазни рок. Они захтевају да се стави на гласање њихов предлог по ком би клубовима из Енглеске било дозвољено да купују играче из иностранства и по окончању летње пијаце, која је на Острву скраћена за око 20 дана.

По том предлогу послови између енглеских клубова и даље би морали да буду финиширани пре почетка сезоне у Премијер лиги (овог лета пијаца је затворена 8. августа), али би остала могућност за довођење играча из других земаља. 

У Ситију сматрају да су енглески клубови по тренутним правилима хендикепирани, јер у последњи 20 прелазног рока (до краја августа) не могу да доведе играче, а може да се догоди да остану без најбољих. Примера ради, Пол Погба дуго је био на мети Реал Мадрида овог лета. Да се тај посао реализовао у смирај прелазног рока у Европи, Манчестер Јунајтед не би имао могућност да купи замену. 

О овом предлогу Манчестер Ситија расправљаће се на наредном састанку у новембру, а очекује се да гласање уследи у фебруару идуће године. Да би предлог прошао потребно је да руку подигну представници 11 клубова Премијер лиге.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар