Цвијановић: Српска поштује политичку реалност

Потпредсједник СНСД Жељка Цвијановић изјавила је да ова пратија поштује Устав БиХ и Устав Републике Српске који тачно прописују ко шта треба да ради, како је ко заступљен, представљен, као и механизме заштите стратешки важних интереса.  

Република Српска 13.09.2019 | 08:05
Цвијановић: Српска поштује политичку реалност
Она је навела да СНСД зна шта треба да ради, има договор са својим народом у Републици Српској, који јесте изборна база за све његове политичке активности.

– СНСД је легалиста и ми хоћемо да се поштује и слово устава и слово Дејтона, а Устав је Анекс четири Дејтонског споразума – нагласила је Цвијановићева, додавши да Република Српска поштује политичку реалност. Она је навела да грађани Српске имају своја права која хоће да се поштују и да их нико не ремети у државној заједници као што је БиХ која је децентрализована.

– Док год је БиХ овако конципирана, ми ћемо то морати да испоштујемо – поручила је Цвијановићева, која је предсједник Републике Српске.

Говорећи о Годишњем националном програму (АНП), Цвијановићева је истакла да је то један политички трик који се поставља као услов пред СНСД који има јасан став о томе. 

– СДС и ПДП који су на власти на нивоу БиХ се декларативно залажу за војну неутралност Српске, а, са друге стране, на нивоу БиХ су усвајани документи који препознају то кретање ка НАТО. На њима је да одговоре да ли је АНП услов само за СНСД или се односи и на њих (СДС и ПДП) – рекла је Цвијановићева.

Она је навела да је политичко Сарајево изабрало довољно тежак “услов” који може дуго да држи у блокади процес формирања власти на нивоу БиХ.

– Овдје се тражио крупан разлог да би се сударили са нашим мишљењем, што је безобразно и непродуктивно. То ће се обити о главу онима који условљавају умјесто да раде. Питам људе у БиХ – је ли то та БиХ, која стоји и која не може да имплементира изборне резултате и у којој би сте ви држали неко предавање Српској? Како то може да опстане? – упитала је Цвијановићева.

Она је нагласила да је БиХ све ово вријеме стагнирања могла да искористи и да нешто извуче од ЕУ, јер ЕУ хоће просто партнера који има ауторитет и кредибилитет који може да спроведе одређене ствари, а не овакву БиХ која тапка у мјесту.

(Срна)

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

тајкунско робљее

13.09.2019 06:13

Колики јад од цовека морас бити да заокрузис ово на гласацком листицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И високи представник

13.09.2019 07:01

Је Дејтон и његове одлуке, Ова Цвијановићка и Додик то намјерно не говоре, чуј враћање надлежности, ја не знам ста је са српским народом па овом двојцу не кажу, доста више ваших лажи

Name

Ау

13.09.2019 07:44

ова постује !??? па зар она зна постовати!?? докази постовање према својим гласацима !? бахатис се од 10 милиона па до возног парка савјетника итд итд !у гинисову књигу рекорда!твоја потросња црпис будзет цифрама страсним а народ најсиромаснији у Европи и окрузењу!Срамотааааа!!!и ти о постењу ?!?! брука !ова зена не вуди партијски рад!партије су опљацкале народ а твоја је на врху !!!!твоји папци и купљени гласаци то знају али из користи те дурају а народ испаста !докле висеееее!

Name

Апач

13.09.2019 07:54

У овој држави остало је нај више јадова а сви остали одлазе.

Name

Истина

13.09.2019 08:13

Ја незнам кога ова зена висе прави будалом! Цуј сдс и пдп питписивали документе за кретање ка натоу! Јеси ти зено нормална,са ово својом лазном прицом и политиком нецес нигдје приспјети.твој колега радмановиц је тразио,тразио да удјемо у нато ста ви висе хоцете скините се са сдса и пдпа,госп.Саровиц је господин за све вас лазнw политицаре снсдовци,су класицни лопови,преваранти.

Name

ДодиГ

13.09.2019 10:01

Ја поштујем политичку реалност и слово дејетонског мировног споразума, али сам бацао заставу БиХ са стола прије 11 година

Name

ВРС-РВИ

13.09.2019 10:35

Па на лазима и преварама и опстајју висе од деценије!!! Досли су на власт како су досли, ми старији знамо како !!! Ова је обицна марионета, она прица и ради ста јој казе велики штрумф, а цијела секта тако функционисе, и уз подрску резимске ртрс !!! Морас бити исти као они да би повјеровао у све њихове лази, које изговоре у седам дана, а да не говоримо мјесеце и године!!! Сто нас народ казе, а они се дрзе тога три пута изговорена лаз постаје истина !!! Са оваквима нам мијесто и је гдије се тренутно налазимо!! ДНО ДНА

Name

Харе

13.09.2019 06:24

Ова је најпаметнија кад шути

ОДГОВОРИТЕ
Name

Номад

13.09.2019 06:25

Политицка реалност је поприлицно сива, ста ту има да се постује? А сто се тице Даyтона он постоји вец 25 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кока

13.09.2019 06:58

Није само битна политицка него, ако не јос вазнија, и историјска реалност, нпр ово: хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=лАБА2зВНЛоо

Name

Ма

13.09.2019 06:30

Ова би у Сарајеву као Пејина унука требала бити добро прихвацена, тако да је нејасно сто се понекад политицко Сарајево љути на њу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.09.2019 09:46

Љути на њу? Ни на памет нам не падне :Д Је ли ви стварно мислите да се у Сарајеву још неко секира због било каквих изјава политичара из РС-а? Само причати знају.

Name

РЕ Ма

13.09.2019 11:27

Политичко Сарајево на њу не обраћа пажњу, имају преча посла, чак више не одговарају на Додигове провокације

Name

Q

13.09.2019 06:32

Е Стварно си Бисерка а. И Вишкпвић а највећи бисер у тој низ и бисера је Баја. Сваки дан ал буквално сваки дан кршите устав РС а и БиХ. Највећа пропаст РС сте управо ви. Од настан ка РС није имала простије примитивније бахатије наглије необразовани је представнике власти. Само глупости. Народ у РС не поштујете ви а не Сарајево ви диктирати бједу пропаст сиромаштво криминал аутокрстијз незадовољство пропаст свега Ане Сарајкево. Та шупља прича како Сарајево ово Сарајево оно не пије воде. Баш ви сте уништили РС са вашим кумови а тајкуни а род ином и фамилијом. Због вас ништа неради фабрике под Стечајем банке фслирале просвета 0.егзлодус народа ни у рату није било тако криминал нерешена убиства дуг ММФ продаја држа ни обвезница дрога на сваком кораку проституција партиско запошљава је итд итд Па не сери више није нам за то криво Сарајево већ ви СНСДА на челу са бајом па онда свима вама неспособним за било шта осим што од ујутро до навече кршите устав свакодневно. А што је најсмешнине кривите Сарајево а не себе. И за та сва криминална срања у РС горе наведена нико није одговарао нити бар дао оставку. Сад кажеш свјесни сте политичког стања и да је БиХ држава заједница. Па што Рудоња риче под шатором перучи мозак овом народу да је РС држава а само ентитет. Све вас треба похапсити и у рудник . Пусти Сарајево кажеш тапка у месту па бар тапка ал ви сте нас убацили у рикверц па 20 год идемо уназад. И престани више народу причати глупости паметнија си кад ћутиш. У РС једини рад је краџа и угњетавања овог народа. Јер КАД ПРИМИТИВЦИ ИЗЈСШУ НА ВЛАСТ ДОДЈЕ ИПИТАЊЕ ДОСТОЈАНСТВО И ЧАСТ. И УРБАНО УРБАНО САМО УРБАНО ЖЕЉКИЦЕ ШТО БИ РЕКАО РАМБО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

13.09.2019 06:39

Теско се ослањати на купљене гласове цовјек никад није сигуран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И

13.09.2019 08:05

куповни гласаци постују из интереса!! своју представницу!а највисе савјетници бозаци њеног возног парка и свита око ње !бахати се као у римском царству!а 21 вијек

Name

Милица

13.09.2019 06:42

Ахх, ево је..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

13.09.2019 06:48

НЕКО ОВДЈЕ НАПИСА ,,КОЛИКА ГЊИДА И МИС МОРАС БИТИ ДА ОВУ АЛАПАЦУ ЗАОКРУЗИС НА ГЛАСАЦКОМ ЛИСТИЦУ,,. ТАЦНО ТАКО. АЛИ ИПАК КАКО МОЗЕ ОВОЛИКО ЛАГАТ? СНСД НИЈЕ У ДОГОВОРУ СА НАРОДОМ ВЕЦ СА СВОЈИМ УХЉЕБИМА КОЈЕ СУ НАТРПАЛИ У ЈАВНА ПРЕДУЗЕЦА САМО РАДИ ГЛАСОВА. ТО СТО ТА СВА ПРЕДУЗЕЦА ЗБОГ ТОГ ВИСКА РАДНИКА ГРЦАЈУ У МИЛИОНСКИМ ДУГОВИМА СНСД НИЈЕ БРИГА. ОНИ ЗИВЕ ОД ИЗБОРА ДО ИЗБОРА. ЈОС МАНДАТ И ЈОС МАНДАТ ... БРИГА ЊИХ СТО ТО СВЕ ИДЕ У ПОТПУНУ ПРОПАСТ. ПА НОРМАЛНО ДА СНСД МОРА ЗАВРСИТИ ОКО НАТОА КАД ЈЕ ОН И 2009 ТО ЗАТРАЗИО. СТА ИМА СДС И ПДП СА НАТО??? ОНИ НИСТА НИСУ ПОТПИСИВАЛИ НИ ТРАЗИЛИ. Е ЗЕЉКИЦЕ, КАД СТЕ СВЕ ПОТПИСИВАЛИ ДА БИ СЕ ДОДВОРИЛИ ЗАПАДУ (КОЈИ ВАС ЈЕ СИЛОМ ДОВЕО НА ВЛАСТ) ТАД НИСТЕ ПИТАЛИ ПДП И СДС. ТАД СУ СДСове КАДРОВЕ ВИСОКИ ПРЕСТАВНИЦИ СМЈЕЊИВАЛИ КАО ОД САЛЕ. ВИ НЕМАТЕ НИ ЈЕДАН АРГУМЕНТ!!! КАД ЈЕ ВИСОКИ ПРЕСТАВНИК СМИЈЕМИО НЕКОГ ИЗ СНСДа???????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сер од Добоја

13.09.2019 06:58

У првој реченици каже да је она "за слово Дејтона" а већ у следећој каже "државна заједница БиХ" сам термин "државна заједница" је Бајина измишљотина, наиме, дејтонски мировни споразум, БиХ не карактерише као некакву "државну заједницу", Вама ће се госпођо из лакташког савеза незаситих политика обити о главу, односно српском народу а то се већ догађа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Змај од Лакташа

13.09.2019 07:13

БиХ није заједница, ентитети нису државе , неће ни бити, да би била заједница

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

13.09.2019 07:33

Ух кад је видим нити ми се једе нити ми се спава ПРИКАЗА

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

13.09.2019 08:04

Саксија опет проговори. Ових дана превише .... :(

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.09.2019 09:07

Она је навела Она је нагласила Она је навела Ајде новинар, марш назад у школу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оо

13.09.2019 10:15

земљооо отвориии сеее!!ова опет тамо поток овдје грм!!!ова зена севљуља у балканској политицкој бајци на опљацканом народу!!!!изгубила компас!!покуповала папке и гласове па узива у направљеном царству на балкану у 21 вијеку ! дјеци за наук!!како се дизу кредити за бахацење власти и како се расипниство из будзета догадја од сиромасног и опљацканог народа!брука голема невидјена на овим просторима!

Name

Ре те

13.09.2019 11:42

Па зар ти није познато Баја ја ово ја оно ја њима. И кад кажем ја и ја кажем ја и ја кажем ја ИМА ТУ И РАЗНИИИИ ЕЕМООЦЦЦИИЈАААА

Name

В

13.09.2019 09:09

Ово је та Бисерка? Није ни чудо па је народ тако зове

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре В

13.09.2019 14:12

Зна ли ико да ли је она као унука дједу Пеји првенац?

Name

Сваста

13.09.2019 09:09

Како изврцу сваку цињеницу! Потпуно, да је напросто постало "глупо" и узимати у обзир було какве сектаске изјаве!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пусти воду

13.09.2019 09:44

ова јос није сватила на којој планети зиви а камоли у којој дрзави

ОДГОВОРИТЕ
Name

СМИЈЕШНИ ДОДИК

13.09.2019 10:05

Само ме занима једна ствар? Да ли је ова пропала политицарка добила дозволу да прица у јавности од Додика или се и она мало опаметила па сама без дозволе проговорила. Сјасите висе са народа, дабогда вам сви отисли из ове вукојебине коју сте направили мајмуни политицарски, само себе гледате и овај народ напацени униставате до краја!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАКА

13.09.2019 10:20

Шта ова љепотица булазни?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

13.09.2019 11:20

Једина реалност је да полако али сигурно тонемо на дно чему си ти Бисерка увелико доприњела и то је једина истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално гледано

13.09.2019 11:30

Хај процитај ста си рекла да ЕУ хоце... "ЕУ хоће просто партнера који има ауторитет и кредибилитет који може да спроведе одређене ствари"... Какву поруку ви саљете из СНСДа кад нецете да посаљете АНП, а сами сте га тражили... Показујете да сте обицни лопови који нису у стању да постују ни оно сто потпишу... Сто би ико у вама видио ауторитет и кредибилитет? Ви сте главни разлог зашто до данас нисмо цланица ЕУ... Није те стид, милионе на возни парк тросити, а народ за лијечење дјеце смс порукама скупља... Стиди се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.09.2019 14:16

А колико јој син дневно троси на кладионице и коцку, толико обицни радник не мозе за гиодину да заради!!!

Name

здравко

14.09.2019 18:14

РЕ ,ако је тако онда му опсуј матер.

Name

Смислов

13.09.2019 15:14

Да ли и наша предсједница као у значајном броју држава има церемонијалну улогу. Земан каже да треба поништити признање Косова, а премијер Чешке каже да је стари излапио и да се не пита ништа. Питали њу ико и за шта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!@!

15.09.2019 12:15

Дусевни болесник и она и њени гласаци!

ОДГОВОРИТЕ