Амери мијењају размишљање...!

Једва чекамо да видимо ко ће се огласити да жели да игра у Токију! "Сада се већ ради и о томе кога ми не желимо, колико и о онима које желимо", јасан је директор Џери Конађело.

Кошарка 13.09.2019 | 20:21
Амери мијењају размишљање...!
Доживели су Американци непријатно лето. Прво зато што их је 30 до 40 играча одбило и одлучило да не игра на Светском првенству, а као последица свега тога дошао је и Мундобаскет где је тим САД прво поражен од Француске, а потом и од Србије. Остали су без медаље и први пут у историји Мундобаскета везали два пораза.

Све што се догодило је изнервирало директора америчке репрезентације Џерија Конађела.

"Могу само да кажем да ћемо записати и запамтити за кога смо мислили да ће са нама поћи у рат, а ко се није појавио. Чврсто верујем да играш са картама које имаш и све што смо могли да урадимо, и што смо урадили, јесте да из играча извучемо посвећеност. Са тиме смо се осећали разумљиво сигурним да можемо на терен да изведемо веома пристојан и репрезентативан тим", рекао је Коланђело, а преноси Еурохоопс.

Зна Коланђело да ће пред Олимпијске игре у Токију сви желети да играју... Али, сада ће савез САД мало другачије да гледа на ствари.

"Да кренемо даље биће нам потребна сарадња тимова и агената, па ће бити потребна и комуникација између играча, један на један, да би се учврстиле везе. Нестрпљиво чекам само да видим колико ће сада играча да се огласи рано са жељом да игра у Токију. Али ћу им свима рећи - сада се већ ради и о томе кога ми не желимо, колико и о онима које желимо", јасан је Коланђело.

Веома битан моменат и за светску кошарку, сигурно. Није исто када Амери дођу на такмичење без највећих звезда, или када дођу у најјачем саставу. Видећемо како ће убудуће састављати екипу и да ли ће стварно предност имати рецимо играчи који су се овог лета одазвали.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФИБА Баскетбалл

Коментари / 0

Оставите коментар