Репеша: Притисак је сломио Србију!

Не смеју да се потцене екипе са великим искуством, упозорава Репеша.

Кошарка 13.09.2019 | 19:05
Репеша: Притисак је сломио Србију!
Општи став који влада у кошаркашким круговима је да је притисак великих очекивања сломио леђа репрезентацији Србије. Први га је изнео селектор Александар Ђорђевић, поновио велики део играча, потврдили и бројни бивши асови и стручњаци, а исто мисли и хрватски тренер Јасмин Репеша.

Доскорашњи тренер подгоричке Будућности рекао је да је ту слику створио како по играма Србије, тако и кроз разговоре са колегама из наше земље, са којима је у честом контакту.

„Гледао сам све утакмице Србије, укључујући припремне, а редовно се чујем с колегама из Србије и оно што је закључак је како је ова генерација била под великим психолошким оптерећењем. Очито је надуван балон више него што је требало, јер треба подсетити како на прошлим такмичењима, где су освајали сребра, реално нису били фаворити због много отказа играча. Али, направљена је атмосфера како се мора отићи до краја и то је очигледно било препрека и велико оптерећење играчима који евидентно имају квалитет за велике ствари. Али порази од Шпаније и Аргентине, селекција које имају континуитет и традицију, показали су да нико не сме да се подцени, поготово не репрезентације које имају играче с огромним искуством и много утакмица на великим такмичењима”, рекао је Репеша за Тпортал.

Рекао је хрватски тренер и шта мисли о америчкој репрезентацији, која је такође доживела тежак неуспех на Мундобаскету.

“Американци су на Светско првенство дошли са својом трећом екипом, али и поред тога се очекивало да оду до краја, с обзиром на струку коју предводе Грег Поповић и Стив Кер, као и на индивидуални квалитет већине играча. Али, евидентно је да ови НБА играчи први пут играју заједно, да нису имали довољно времена за уигравање и због тога су неке репрезентације, поготово из Европе, у великој предности. Укратко, Американци имају квалитет игре само кад појединци попут Мичела или Вокера сјајно изгледају у нападу, а то је у овој селекцији било јако ретко. Одбрана код њих није спорна, трудили су се, али то није било довољно за полуфинале”, истакао је Јасмин Репеша.

Репрезентација Србије је у разигравању за пето место победила селекцију САД са 94:89.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар