Бјелица: За 10 година ћемо схватити шта смо пропустили!

Репрезентативац Србије задовољан после тријумфа над САД, али и даље "враћа" филм на поразе од Аргентине и Шпаније.  “Ајде да смо се зезали, излазили и дивљали, него смо били нормални. . . ”, каже кошаркаш Сакрамента.

Кошарка 12.09.2019 | 19:05
Бјелица: За 10 година ћемо схватити шта смо пропустили!
Немања Бјелица је после пораза од Аргентине био сурово искрен и јавно себе критиковао због лошег издања, али је после победе над Сједињеним Државама био нешто задовољнији. Ипак, очигледна је жал за пропуштеном приликом да се оствари бољи резултат у Кини.

"Звучи мало чудно, али велика победа за нас. Добили смо Американце, није да се њима није играло, али увек је тешко играти овакве утакмице. Могли смо да будемо у полуфиналу, имали смо лош дан, још увек покушавамо да вратимо филм, да видимо где смо грешили", рекао је Бјелица и потом се вратио на пораз у четвртфиналу.

"Надам се да смо се на неки начин искупили, остаје нам још једна утакмица да завршимо такмичење. Ми ништа нисмо урадили лоше. Јуче смо имали слободан дан и причали смо међусобно. Да смо излазили, да смо се зезали, да смо видели нешто... Не, били смо баш нормални. Они порази баш боле. Нисам играо две године, вратио сам се пун ентузијазма, али смо добили шамар од Аргентинаца. Главу горе, не знам шта бих рекао", објашњава кошаркаш Сакраменто Кингса.

Србија ће у суботу играти меч за 5. место на Светском првенству у Кини, а тај сусрет је на програму од 14 часова.

"Хвала народу, хвала и вама. Није нам лако. Нисмо ни свесни шта смо пропустили, вероватно ћемо бити за једно пет до десет година постати свесни шта смо могли да урадимо. Битно је да извучемо поуке из овога, имамо стварно лепу будућност пред нама", свестан је Бјелица каква се шанса пружала овом тиму Србије.

"Имали смо баш лаке утакмице против Филипина и Анголе. Добили смо Италијане убедљиво, а мучили смо се све време... Да се не враћам шта је било. Шпанци су играли лоше, мучили се против нас, а сада су први пут после 2006. у полуфиналу. Можда смо изгорели у тој жељи да урадимо нешто. Победа над Америком је велика, али биће тешко када се вратимо у наше клубове, када слетимо у Београд. Прижељкивали смо Французе у борби за Токио, добили смо Амере", закључио је Бјелица.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар