Садик с Новог Београда: Прелијепо је, идеално за живот!

Умар Садик о првим месецима живота у Београду, Партизану, српској култури и телефонском разговору за време утакмице.

Фудбал 13.09.2019 | 19:24
Садик с Новог Београда: Прелијепо је, идеално за живот!
Умар Садик, једноставно, ужива у Београду и то не крије.

Нову епизоду у својој краткој каријери, с обзиром на то да му је тек 22 године, почео је у српској престоници, у дресу Партизана. Када је средином лета договорена позајмица Нигеријца из Роме, није ни слутио да га после Рима чека још град "отвореног срца".

Одушевљен је Новим Београдом и кафићем у којем проводи време. Управо у њему, иако је тек пар месеци становник главног града Србије, осећа домаће. У њему је угостио екипу емисије "Партизан Неwс" и водитељки и портпаролу Биљани Обрадовић дао врло занимљиве одговоре.

"Прелепо је место, стадион је близу, 'шопинг мол' такође. Мислим да је савршено место за живот", почео је насмејани и расположени нападач "парног ваљка".

"Имам кћерку Ајшу. То је најбољи и најлепши поклон у животу. Када помислим нешто лоше, сетим се ње и тога да сам отац".
 Људи те воле, већ си све упознао од конобара до кувара?

"Када смо први пут дошли, жена, кћерка и ја, хтео сам да платим, али ми нису дали. Рекли су ми да навијају за Партизан и да нећу платити рачун. То ми се први пут десило, био сам изненађен. Рекао сам: 'то је фудбал у Србији'. Овде су људи, дословно, луди за својим клубовима."

Садик су посебно допада стратс с којом навијачи прате своје клубове у Србији.

"Да будем искрен, фудбал у Италији и Србији није исти, тамо је на много вишем нивоу, али навијачи овде и оно што они чине за свој тим, то је сасвим другачије".

У Београду живи са супругом и кћерком Ајшом.

"Веома јој се допада Београд, ово је све ново за њу. Нова култура! Култура коју имате у Београду је најбоља у Европи. Ништа не може да се пореди с њом. Можда у Грчкој..."

Шта ти се свиђа у Београд?

"Волим да шетам градом, нажалост немам много времена, али сваки слободан тренутак користим за то".

Да ли си пробао српске специјалитете?

"Не знам имена, мислим на ћевапе и пљескавице. Показаћу ти фотографију. Јео сам у ресторану Саше Илића, тамо сам био у супер је".

Да ли си свестан да је велика пажња усмерена према теби и твом животу? Због тога је настао проблем када си снимљен како разговарш телефоном за време утакмице.

"Не знам шта се десило, за мене је све било нормално. То је разлика у култуири, изашао сам, истуширао се и позвала ме је супруга, коју је занимало зашто не играм. Рекао сам да сам у реду и да ћу је звати после. У тих 30 секунди се све то издешавало. Нисам очекивао такву реакцију јавности, хтео сам да седнем да гледам утакмицу. Позвонио ми је телефон и онда сам се јавио, јер сам видео да ме је жена позвала. Тим је победио, а сви су причали о томе после утакмице".



Следе врло важне утакмице у Лиги Европе, а близу је и вечити дерби. Шта очекујеш?

"У фудбалу је свака утакмица важна, морамо да сам фокусирани и да радимо напорно. Морам да размишљам о утакмици у суботу и на њу сам концентрисан. Не могу да прескачем. Када се она заврши, размишљаћемо и следећој", завршио је Умар Садик.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар