Фудбалер Звијезде 09 крив за намјештање утакмица!

Бивши играч ФК Звијезда 09 Немања Вејновић проглашен је кривим за кривично дјело договарања исхода утакмице у најмање два меча Премијер лиге БиХ у сезони 2018/19.

Фудбал 13.09.2019 | 08:38
Фудбалер Звијезде 09 крив за намјештање утакмица!
Пресуду је недавно донио Основни суд у Бијељини на основу оптужнице Окружног тужилаштва и након што је Вејновић, како сазнајемо, сам признао почињење наведеног кривичног дјела. Ове информације су потврђене за Клиx.ба и из клуба Звијезда 09.

Овај случај представља прву неправоснажну пресуду у БиХ након рата у којој је један играч проглашен кривим за намјештање утакмица и то на штету свог клуба.

Подсјетимо, предсједник ФК Звијезда 09 Борис Станишић је прошле године након сазнања о евентуалним нечасним радњама играча на штету клуба извршио пријаву надлежном тужилаштву и Фудбалском савезу БиХ како би истражили све наводе.

Клуб је потом одстранио све учеснике који би се могли довести у везу с овим кривичним дјелом и покренуо поступке за надокнаду штете.

Међу главним актерима скандала везаног за намјештање утакмица који је потресао фудбал у БиХ прије тачно годину био је и Ибрахим Шкахић, али је оптужница против њега, како се сазнаје, одбачена због недовољно доказа.

У медијима је и тада процурила информација како је штопер Звијезде 09 Вејновић путем порука од својих саиграча тражио да намјесте резултате фудбалских утакмица у замјену за новчану накнаду.

Иначе, скандал је избио након катастрофалног почетка Звијезде 09, која је након првих осам кола имала свега три освојена бода уз пет узастопних пораза.

Сезону су почели ремијима против Младости (0:0), Слободе (1:1) и ГОШК-а (2:2), а онда су услиједили порази од Жељезничара (1:3), Зрињског (2:5), Челика (0:2), Сарајева (0:4) и Тузла Ситија (1:3).

Биће занимљиво видјети како ће након ове званичне пресуде реаговати ФС БиХ и УЕФА будући да се доводи у питање регуларност комплетног прошлосезонског такмичења у Премијер лиги БиХ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар