Толико воли репрезентацију да пркоси жени и Звезди!

Борјан је лидер и понос Канаде! Искусни чувар мреже из нешто другачијег угла. . .

Фудбал 13.09.2019 | 17:30
Толико воли репрезентацију да пркоси жени и Звезди!
Иза искусног голмана Црвене звезде Милана Бројана су две сјајне недеље у репрезентативном дресу које је обележио са два лагана тријумфа Канаде над Кубом од 6:0 и 1:0 у КОНКАКАФ Лиги нација у којима је уписао нове "клин шитове". Боравак фудбалера који наступа у клубу који се такмичи у групној фази Лиге шампиона искористили су и медији у Канади, тачније портал Бетwеен тхе Стицкс, који је објавио занимљив чланак о Борјану.

Аутор овог текста види Звездиног голмана као вођу једне нове репрезентације ове земље и човека који жели да узврати Канади на свему што је пружила њему и његовој породици у тешким тренуцима.

"Моја породица је овде у Канади тако да уживам сваки пут када дођем јер могу да их видим. Нисам их видео одређено време па сам зато срећан што сам се вратио јер нигде није као код куће", цитира БТС изјаву Борјана једној локалној телевизији.

Аутор подсећа и да је Борјан дебитовао за Канаду још као 23-годишњак сада већ давне 2011. против Грчке.

"Имао сам избор, да браним за Србију или Канаду. И изабрао сам на крају Канаду. Зашто? Зато што је та земља помогла мојој породици у тешким моментима и то је начин на који желим да јој узвратим на свему", подвукао је Борјан.

Наравно, незаобилазна је и прича о Лиги шампиона и предстојећим дуелима Звезде са Бајерном, Тотенхемом и Олимпијакосом који следе.

"Две године узастопно играмо Лигу шампиона и опет смо добили атрактивну групу са великим клубовима. Биће узбудљиво, засад је све одлично, момци су узбуђени, а и у првенству нам добро иде. Спремни смо за Лигу шампиона, имамо богато искуство од прошле сезоне и мислим да ће ова сезона бити још боља", оптимиста је голман Звезде.

Формом Милана Борјана задовољан је и селектор Канаде Џон Хердман. На примедбу новинара да се превише ослања на искусног Звездиног голмана перспективни 44-годишњи тренер одговара:

"Милан је топ голман. Ако погледате његове бројке и статистику, то што је био трећи голман прошле сезоне у европским такмичењима, а играо је против Фирмина, Слаха, Мбапеа, Нејмара... то нешто значи. Његови конкуренти у Канади немају прилике за тако нешто сваког викенда и јасно је зашто је Борјан у предности. Када погледате шта је све постигао и у дресу Канаде и Звезде не можете да му не одате признање", напомиње Хердман.

Селектор Канаде открива и да Борјан успева да одоли жељама супруге Снежане и клуба Црвене звезде да прореди мало наступе за Канаду.

"Борјан за Канаду игра са великим поносом. Милан пропутује пола света док дође овде, а онда му супруга каже 'имамо мало дете, зашто идеш да браниш против Кубе?' Зато што му је стало! Његов клуб му поручује да се врати раније, али Милан узвраћа: "Не, остајем овде јер сам вођа', прича Хердман. 

Управо је селектор Канаде тај који је пробудио у Борјану осећај лидера ове селекције.

"Хердман је оживео канадски фудбал. Срећан сам што могу да сарађујем с њим и као с личношћу и као с тренером. Без обзира на тренерско знање, његов карактер, доброта и све што га прати, су сјајни и мотивишу нас да побеђујемо", хвали га Борјан.

Уговором је дугорочно везан за Звезду и Србију, али искусни голман отворено размишља о повратку у Канаду.

"Никад се не зна. Знате да је живот коцка и да никад не знате шта може да се деси у будућности. За сада имам уговор са Звездом још четири године, па ћемо видети шта ће да се деси. Завршавам тренерску школу тако да можда постанем једног дана тренер и овде (у Канади)", закључио је Милан Борјан.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар