Флорентино Перес има план...

Надал, Федерер и 80. 000 гледалаца на "Бернабеуу"! Флорентино Перес, председник Реал Мадрида, планира да организује егзибициони меч између Рафаела Надала и Роџера Федерера на стадиону "Сантјаго Бернабеу".

Тенис 13.09.2019 | 19:43
Флорентино Перес има план...
Према писању "АБЦ", Перес је обавестио Надала да има жељу да 80.000 људи на "Бернабеуу" гледа окршај двојице тенисера са највише Гренд слемова у историји.

Уколико до меча дође и на стадиону буде 80.000 људи, био би оборен рекорд у посети једног тениског меча.

Њега држе Серена Вилијамс и Ким Клајстерс, чији је дуел на егзбиционом мечу у Бриселу гледало нешто више од 35.000 људи.

Рекорд Серене и Ким биће највероватније оборен у фебруару наредне године, када ће Федерер и Надал играти у Африци пријатељски меч, на којем се очекује да ће бити око 50 хиљада људи.

Још није познато за када Перес планира дуел Шпанца и Швајцарца, а многи сматрају да ће до њега доћи тек када се 38-годишњи Федерер пензионише.

Флорентино Перез склон је сензационализму и грандиозним пројектима. Познат је као човек који воли да у спорт уноси дашак Холивуда. Са његовим чувеним Галактикосима почетком века отпочела је нова ера у фудбалу... Дон Флорентино сада има идеју да направи нешто велико и у тенису. Како пише "АБЦ" први човек Реал Мадрида покушава да организује меч између Рафаела Надала и Роџера Федерера који ће оборити све рекорде гледаности. 

Наравно, поприште тог величанственог сптектакла био би стадион Сантијаго Бернабеу. За фудбалске мечеве на трибине грандиозног објекта стаје нешто више од 80.000 гледалаца, док би за евентуални тениски догађај капацитет могао да достигне и 100.000.  

Тренутни рекорд по броју гледалаца на једном тениском мечу држе Серена Вилијамс и Ким Клајстерс чију је егзибицију у Бриселу посматрало 35.000 гледалаца. Тај рекорд, извесно је, пашће у фебруару идуће године, када Рафа и Федекс буду одиграли меч у Африци, на ком ће, очекује се, бити присутно око 50.000 људи.

За сада се не помиње датум када би тенисери са највише гренд слемова у историји могли да укрсте рекете у Мадриду."АБЦ" не искључује могућност да до меча дође тек пошто се Федерер званично опрости од тениса...  

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар