Да ли су САД требале да зову евролигашке Амере?

Џонатан Гивони, новинар ЕСПН и стручњак за НБА драфт, сматра да би селекција Сједињених Америчких Држава требало да размисли о реконструкцији тима.

Кошарка 14.09.2019 | 12:07
Да ли су САД требале да зову евролигашке Амере?
Гивони није сигуран у којем ће правцу ићи тима САД, пошто је интересовање за ФИБА такмичење веома мало код главних звезда у НБА.

Према његовим речима челни људи актуелног шампиона света могло би да размисле о играчима који имају више искуства у игрању по ФИБА правилима.

"САД је искористио три места у тиму за центре који су против Француске играли укупно 15 минута. Нису имали заменског плејмејкера који је 'убица'. По мом мишљењу требало је да доведу 2-3 елитна евролигашка Американца", написао је Гивони на Твитеру и додао:

"Овај турнир показао је како се разлика у квалитету између НБА и Евролиге смањио. На пример, Нандо де Коло је био од великог значаја за Француску, његова интелигенција, искуство... Другачије је играти по ФИБА правилима и због тога зашто не позвати елитне Американце који играју у Европи?".

Овог лета готово све звезде одбиле су да играју за Сједињене Америчке Државе у Кини и резултат тога је пораз у четвртфиналу од Француске.

"Рецимо, Кори Хигинс би био велико појачање за тима САД. Он је калибар НБА играча који игра у Европи (Барселона). Сјајан шутер, искусан и такмичарски настројен. Искуство играња по ФИБА правилима значи много у оваквом стилу кошарке".

Да ли ви мислите да би Американци који играју у Евролиги више допринели овом саставу САД?

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар