Ноле је "Мистер флексибилни" али је једну ствар признао Федереру

Српски ас говорио је колико је кретња важна у тениској игри. . .

Тенис 13.09.2019 | 00:00
Ноле је "Мистер флексибилни" али је једну ствар признао Федереру
"Новак Ђоковић показао је свима да не мораш имати надљудске способности да би био најбољи на свету", објаснио је Матс Виландер једном како наизглед игра српског тенисера делује једноставно и лепо, а онда истакао да је то због тога што се он креће "невероватно".

"Новак је сигурно играч који се најбоље креће", рекао је бивши ас.

Годинама већ свет се диви његовој "чаролији" да учини да проклизавање делује као сасвим обична ствар, а да готово немогућ ударац изгледа као дечја игра, нешто што свако може да уради. Одавно је због тога добио надимак "Господин флексибилни".

И сам Ђоковић истиче да је та кретња кључна ствар за његове добре партије и резултате.

"Моје кретање је очигледно основа свега. Омогућава ми да направим неке ударце и добијам лопте које већина играча не успева. Доста и клизам по терену, без обзира на подлогу, било да је реч о шљаци, бетону или трави", објаснио је Ђоковић.

Он је рекао да је бављење скијањем умногоме допринело да буде флексибилан.

"Мислим да ми је флексибилност чланака помогла у такозваном агресивном стилу покрета. Велике заслуге за то има и то што сам се као дете бавио скијањем. Мислим да је време на скијама имало доста утицаја на моје глежњеве због те кретње са једне на другу страну. Кретање је генерално можда и најважнија ствар у спорту, јер има пресудан утицај на равнотежу. То је оно што тражите од тенисера - када имате прави баланс можете ударити лопту прецизно, у правом тренутку и постићи жељени циљ", напоменуо је Ђоковић.

Он је додао да је покрет сигурно потцењен, иако он представља основу тениске игре.

"На тај сегмент не гледа се са толико важности колико би требало. И Роџер Федерер је доста говорио о својој кретњи на терену, која је сигурно најбоља која је икада виђена на тениским теренима", навео је Ђоковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар