СП: "Побједа над САД испуњење сна, али циљ злато!"

Руди Гобер истакао је да задатак "триколора" у завршници Мундобаскета није постао лакши, иако су већ елиминисали браниоца титуле.

Кошарка 12.09.2019 | 20:57
СП: "Побједа над САД испуњење сна, али циљ злато!"
Руди Гобер поново је заблистао у четвртфиналу Мундобаскета и помогао репрезентацији Француске да сруши великог фаворита.

Прије пет година у Мадриду је зауставио браћу Гасол, а у сриједу у Донгуану натјерао селектора САД Грега Поповича да повуче на клупу првог центра Мајлса Тарнера и проба да парира ниским поставама, што се на крају показало погрешном одлуком, будући да је 216 цм високи Гобер био непрелазна препрека за Кембу Вокера и Донована Мичела, који су покушали да га надмудре и брзином дођу до лаких поена из рекета.

"Галски пијетлови" славили су резултатом 89:79 и нанијели Американцима први пораз на свјетским првенствима или Олимпијским играма још од 2006. године.

"О овоме сам сањао као младић. Гледао сам утакмице против САД и маштао како ће нам се једном указати прилика да их побиједимо. Прије меча сам мислио управо о томе, како је ово та прилика и како се оваква ситуација можда неће поновити. То сам рекао саиграчима, посебно Евану (Фурнијеу). Жељели смо да остваримо ту побједу, као нешто по чему ћемо остати упамћени", изјавио је Гобер.

Он није био толико доминантан на претходним утакмицама, али је ривалима из НБА лиге, међу којима је и његов саиграч из Јуте Џез, Донован Мичел, испоручио 21 поен, уз 16 скокова и три блокаде.

Новинари су га питали да ли је био посебно мотивисан тиме што је Тарнер оспорио његов статус двоструког узастопног дефанзивца године у НБА, одговорио је да је видио ту изјаву...

"Прочитам и видим много тога, сваког дана, али када изађем на паркет, гледам само како да урадим оно што је потребно мом тиму и тако се увијек понашам."

С обзиром на то да је испала и Србија, борба за титулу првака свијета је потпуно отворена. Француска ће се у петак у Пекингу састати са Аргентином, а Шпанија са Аустралијом у првом полуфиналном окршају.

"Побједа над Американцима ће заувијек остати једна од најважнијих у нашим каријерама, али неће значити толико много, ако не освојимо златну медаљу. А, то неће бити лако, напротив. Сада ће нам бити још теже", свјестан је Гобер да бреме фаворита може да спута.

"Морамо да се припремимо за Аргентину јер ће тај меч бити такође велики изазов."

Говорећи о актуелном саставу Француске, рекао је да нико од играча није дошао на Свјетски куп са жељом да промовише себе у некакву звијезду.

"Некада играте у тимовима који су веома талентовани, а некада у онима који немају толико талента, али их чине сјајни момци. Мислим да ми имамо и једно и друго. Овдје смо само због једне ствари, а то је да побјеђујемо и освојимо трофеј. Наши најбољи играчи показали су спремност да се жртвују за тим, а онда ће свих 12 урадити исто."

Шпанија и Аустралија играће од 10.00 по средњеевропском времену, а Француска и Аргентина четири сата касније.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар