Партизан близу великог појачања - Гаудлок надомак потписа!

Амерички кошаркаш ће највероватније бити последњи комадић који је потребан "слагалици" италијанског стручњака. . .

Кошарка 11.09.2019 | 23:30
Партизан близу великог појачања - Гаудлок надомак потписа!
Бивши бек шутер Лејкерса, Уникса, Фенербахчеа, Макабија и Арманија Ендру Гаудлок на корак је од потписа уговора са Партизаном.

Био је велика жеља Андрее Тринкијерија, сарађивали су у Униксу, кад су у сезони 2013/14 играли незаборавне мечеве против Црвене звезде у полуфиналу Еврокупа, први од њих у Арени, пред више од 20.000 навијача.

Кошаркаш је поменуте године био и МВП тог такмичења, а наредне сезоне је био и члан друге најбоље петорке Евролиге.

Дуго су преговарали, Американац је испрва био прескуп, а сада незванично сазнајемо да су отклоњене све препреке на путу ка потписивању уговора.

Према свему судећи, Гаудлок ће бити последње велико појачање црно-белих за предстојећу сезону, а укупно осма придошлица, после Гордића, Пеинерса, Мозлија, Томаса, Волдена, Параховског и Бирчевића.

Протеклу сезону он је провео у кинеским Шандонг Голден Старсима, а сада је веома близу повратка у европску кошарку.

Искусни бек ће у децембру ове године напунити 31 годину, висок је 191 центиметар и свакако ће бити изузетно значајан шраф у игри тима италијанског тренера, уколико преговори до краја буду прошли по плану. Он би могао да приближи екипу поновном учешћу у најјачем европском клупском такмичењу, као што је у последње време и најављивано из клуба као главни циљ за надолазећу сезону.

"Мини мамба" и даље нема екипу, што је последица његове физичке спреме која је упитна, јер је претходне сезоне водио борбу с повредама.

Гаудлок је такмичарске године 2018/2019 играо у Шандонгу где је имао проблема са коленом. У децембру прошле године требало је да иде на операцију колена, али је дошло до проблема.

"Имам озбиљну повреду, а није ми дозвољено да одем кући на операцију. Из Кине желе да одем и да ме не плате. Како је то могуће?", упитао је Гаудлок.

Одиграо је 19 утакмица за Шандонг и просечно је бележио 23,3 поена, уз 3,4 асистенције и 2,9 скокова.

Гаудлок је годинама био један од најбољих стрелаца Европе, а опробао се и у НБА где је одиграо 49 утакмица у дресу Лејкерса и Рокетса.

У каријери је још играо за УНИКС, Фенербахче, Макаби, Армани из Милана...

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар