Меч о ком се превише причало, на крају је дошао као казна!

"Свако од нас на свој начин проживљава све ово, носимо у себи свој понос, своју тугу, на крају крајева и своју радост, која ће доћи и тако и треба да буде. Тако радимо и због тога играмо. Ту тражимо мотивацију", говорио је селектор.

Кошарка 12.09.2019 | 09:16
Меч о ком се превише причало, на крају је дошао као казна!
До утакмице о којој се превише говорило овог лета на крају је дошло.

Међутим, за разлику од финала у Мадрида 2014. и Рију 2016, петоструки прваци света састаће се у Донгуану 2019. у борби за пласман од пете, до осме позиције.

Након што је у 72 сата доживео први пораз овог лета, потом остао без светског сребра, а онда и шансе да избори Токио 2020 пре јула следеће године, Александар Ђорђевић ове среде увече по локалном времену разговарао је у хотелу са репортерима и Србије и признао да није очекивао сутрашњи сусрет са Американцима.

"За нас је то велики противник, искрено - спремали смо се за оба ривала, али много више за Французе, мислећи да ћемо их срести у сутрашњем мечу и очекујући да то буде дуел који би нам омогућавао пласман на Олимпијске игре", рекао је Ђорђевић и додао:

"С обзиром на то како се све развијало, до тога неће доћи".

Потом је наставио…

"Не треба о њима да трошим речи. Видели сте да је Француска одиграла мирну, зрелу утакмицу, са много јасноће. Тачно су знали шта, како и где да их нападну и како да се одбране од атлета које имају на истом нивоу као Американци. Искористили су своје искуство, стечено не само у НБА већ и у осталим лигама, да уз контролу приведу утакмицу крају".

Србија и САД састаће се у четвртак од 13 часова у првом полуфиналу баража за пласман од пете до осме позиције, знајући да ће последњу шансу за олимпијску визу имати наредног јула у додатним квалификацијама.

Утолико, сребрни и златни са претходног Мундобаскета у Шпанији и Игара у Бразилу играће за престиж и понос.

"Очекује нас утакмица за престиж, за понос, за прави спортски рат, што волим да кажем. Преостаје нам да одиграмо паметно и храбро као увек до сада", рекао је и после краће паузе додао:

"Скоро увек".

"Одјекнуло је све ово", признао је и потврдио да је Василије Мицић донео одлуку да остане са екипом до краја турнира, упркос томе што му је дан пре четвртфинала са Аргентином умрла мајка.

"Није ово тек тако једноставно, како понекад желим да кажем, да је добро и да идемо даље. Свако од нас на свој начин проживљава све ово, носимо у себи свој понос, своју тугу, на крају крајева и своју радост, која ће доћи и тако и треба да буде. Тако радимо и због тога играмо. Ту тражимо мотивацију", говорио је селектор и нагласио:

"Треба се дићи максимално, јако, снажно, мушки, са поносом одиграти утакмицу".

После краће паузе, надовезао се…

"И Американци су уздрмани, видели сте данас. Одиграли су утакмицу скоро без спринта, енергије и жестине потребне за одигравање оваквих мечева. Прво полувреме Аустралије и Чешке одиграно је на исти начин. Осећа се значај", рекао је Ђорђевић на крају разговора.

Победник сутрашње "репризе" последњег олимпијског и светског финала састаће се у суботу од 14 часова са бољим из сусрета Чешка - Пољска. 

Поражени ће, такође у Пекингу, играти четири сата пре тога.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар