Куп РС: Борац и Радник лагано до 1/8-финала!

Без већих проблема, Бањалучани и Бијељинци елиминисали Козару, односно Гласинац 2011 и изборили пласман међу 16 најбољих у најмасовнијем такмичењу Републике Српске. Два велика изненађења у првој рунди!

Фудбал 11.09.2019 | 19:24
Куп РС: Борац и Радник лагано до 1/8-финала!
Утакмицама шеснаестине финала данас је почело 27. издање најмасовнијег и најстаријег фудбалског такмичења у Републици Српској - Куп РС.

Одиграно је укупно 14 од планираних 16 утакмица.

Због одустајања Слоге из Прве лиге РС, клуб из Горњег Црњелова аутоматски је елиминисан и из Купа РС, па је Подриње из Јање у осмину финала прошло без борбе, док је дуел Лијевче (Нова Топола) - Крупа (Крупа на Врбасу) одложен за 25. септембар.

Бранилац трофеја Радник из Бијељине лако је изашао на крај са друголигашем Гласинцем 2011.

Иако је жријебом одређено да се меч игра на Сокоцу, договором између клубова ипак је одлучено да сусрет буде одигран на Градском стадиону у Бијељини.

Тим Младена Жижовића оправдао је улогу фаворита и у подмлађеном саставу славио убједљиво 4:0.

Након првих 45 минута Радник је водио голом Михаила Илића, да би гости у наставку пали, те примили још два гола. Двоструки стријелац био је Сеид Зукић (на слици), док се једном у стријелце уписао Владимир Брадоњић.

Знатно тежи задатак имао је Борац, који је у комшијском дербију био гост Козаре.

Ипак, "црвено-плави" показали су у Градишци су да много квалитетнији ривал од прволигаша Српске, те славили 3:0. Голове за бањалучки тим још у првом полувремену постигли су Небојша Рунић, Бојан Марковић и Демир Јакуповић.

Лидер Прве лиге РС Рудар Приједор лако је славио у гостима против БСК-а 4:0 (стријелци Стефан Микић, Харис Лезић и два пута Милан Шикањић, од чега један гол из пенала), док је права голеада виђена у Шековићима.

Изненађујуће је трећелигаш повео 1:0, али је премијерлигаш Звијезда 09 већ до одласка на одмор постигла чак шест голова и било је јасно да ће домаћин доживјети праву резултатску катастрофу. Екипа из Етно села Станишићи није стала ни у наставку, па је на крају славила 9:1, уз хет-трик Бразилца Лукаса Жуниора Силве Сантоша.

Невјероватан преокрет виђен је у дуелу Слободе из Мркоњић Града и Борца из Козарске Дубице. На стадиону Жељезничара у Бањалуци, прошлогодишњи прволигаш водио је 3:1, па на полувремену 3:2, да би гости у наставку постигли чак шест погодака и славили 3:8!

Уз БСК из Бањалуке, једини четвртолигаш у шеснаестини Купа РС Славен из Добрљина направио је огромно изненађење, елиминисавши бањалучки Жељезничар.

Специјалиста за куп такмичење, који је 2016. године играо полуфинале Купа РС, након пенала 4:2 изборио је пласман у осмину финала (послије 90 минута било је 1:1).

Од осталих резултата треба издвојити изненађење у Братунцу, гдје је Братство, иначе члан Регионалне лиге РС, са 5:3 поразило прволигаша Славију, која ове сезоне још не зна за тријумф и евидентно је да се из тим из Источног Сарајева налази у великој кризи.

КУП РС - ШЕСНАЕСТИНА ФИНАЛА:

ГРУПА "ЗАПАД":

БСК (Бањалука) - Рудар Приједор 0:4 (0:3)
Козара (Градишка) - Борац (Бањалука) 0:3 (0:3)
Лауш (Бањалука) - Љубић (Прњавор) 1:1 (0:0) пенали 2:4
Слога (Дуго Поље) - Текстилац (Дервента)
Слога (Добој) - Алфа Модрича 0:1 (0:1)
Слога (Србац) - Борац (Шамац) 3:3 (1:1) пенали 7:8
Слобода (Мркоњић Град) - Борац (Козарска Дубица) 3:8 (3:2)
Славен (Добрљин) - Жељезничар (Бањалука) 1:1 (1:1) пенали 4:2

Одложено за 25. септембар:

Лијевче (Нова Топола) - Крупа (Крупа на Врбасу)

ГРУПА "ИСТОК":

Рудар 1925 (Угљевик) - Дрина ХЕ (Вишеград) 3:2 (2:1)
Радник (Бијељина) - Гласинац 2011 (Соколац) 4:0 (1:0)
Сутјеска (Фоча) - Дрина (Зворник) 2:3 (1:2)
Братство (Братунац) - Славија (Источно Сарајево) 5:3 (3:2)
Шековићи - Звијезда 09 (Етно село Станишићи) 1:9 (1:6)
Вележ (Невесиње) - Младост (Гацко) 4:1 (1:1)

Слободна екипа: Подриње (Јања)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар