Српкиње отпутовале у Јапан на ново такмичење!

Златне одбојкашице отпутовале на Светски куп! Одбојкашице Србије, актуелне светске и европске шампионке, отпутовале су у Јапан, где их очекује наступ на Светском купу.  Без носилаца игре!

Остали спортови 12.09.2019 | 09:35
Српкиње отпутовале у Јапан на ново такмичење!
На последњем репрезентативном турниру ове године неће бити селектора Зорана Терзића и пет одбојкашица из стандардне поставе.

Само три дана после освајања европског злата у Анкари, рано јутрос пут Јапана кренуле су техничари Слађана Мирковић и Мила Ђорђевић, коректор Ана Бјелица, либера Теодора Пушић и Бојана Гочанин, блокери Мина Поповић, Маја Алексић, Маја Савић и Јована Коцић, примачи Јелена Благојевић, Бианка Буша, Бојана Миленковић, Катарина Лазовић и Сара Лозо, а предводиће их први тренер Александар Владисављев.

Поред актуелних европских шампионки, на Светском купу играће и девојке које су шансу добиле током Лиге нација.

На Светском купу, који је на програму од 14. до 29. септембра, поред домаће и наше селекције, учествоваће Русија, Холандија, Кина, Јужна Кореја, Камерун, Кенија, САД, Доминиканска Република, Бразил и Аргентина.

Два дана после тријумфа на Европском првенству, одбојкашице Србије су отпутовале на ново такмичење. Реч је о Светском купу у Јапану на којем учествује 12 репрезентација. По два најбоље пласирана тима са сваког континента гледајући светску ранг листу. Наша репрезентација је пут Јапана кренула рано јутрос са београдског аеродрома на такмичење које ће се играти од 14. до 29. септембра.

Иако су нас наше одбојкашице навикле на победе и титуле, овога  пута не треба очекивати нови подвиг. Светски куп ове године практично нема никакав такмичарски значај, осим што се освајају бодови за ФИВБ ранг листу која је касније важна у квалификацијама за СП. Српске девојке су већ као шампионке обезбедиле пласман на следеће СП, али им бодови доносе бољу позицију у жребу. Али је традиција његовог одржавања морала да се настави с обзиром да ће Светски куп за четири године имати квалификациони карактер за Олимпијске Игре. Битнији аспект овог такмичења је финансијски јер ће репрезентације у зависности од пласмана моћи да остваре финансијску добит. 

Србија у Јапан није отпутовала у најјачем саставу што је и разумљиво јер је ово за наше одбојкашице чак четврто репрезентативно такмичење овог лета после Лиге нација, квалификационог турниа за Олимпијске Игре и тек завршеног Европског првенства.

Селектор Зоран Терзић је саставио списак за Јапан, али он неће бити тамо и мењаће га помоћник Александар Владисављев. Терзич је одлучио да одмори Тијану Бошковић, Мају Огњеновић, Бранкицу Михајловић, Стефану Вељковић и Силвију Поповић. Из златног тима тима из Турске је пут Јапана кренуло девет шампионки.

Србија ће играти у Хамамацуу, Тојами и Осаки. На Светском купу ће, поред домаћина, Јапана играти Србија, Русија, Холандија, Кина, Кореја, Камерун, Кенија, САД, Доминиканска Република, Бразил и Аргентина. Србија се налази у групи са Бразилом, СДА, Кенијом, Холандијом и Аргентином. Све утакмице из Јапана директно ће преносити ТВ Спорт Клуб. Првих пет кола ће се одиграти у Јокохами и Хамамацуу, наредна три кола у Сапороу и Тојами, док ће се мечеви последња три кола одиграти у Осаки. Сениорке Србије ће четири меча одиграти од 4.00 часа по нашем времену, један од 5.30, 2 од 7.00 часова, један од 8.00 часова, два меча од 10.00 часова и један меч од 12.20 часова по нашем времену.

Извор: Б92//моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар