Хаос у Валенсији!

Власник из Сингапура отерао тренера и директора! Када се власник меша у посао људи које је запослио. . .  Пукло у Валенсији: Марселино смењен, стиже Селадес! Ломови на Местаљи. . .

Фудбал 11.09.2019 | 18:08
Хаос у Валенсији!
"Слепи мишеви" од данас немају тренер и спортског директора!

Спекулисало се претходних недеља да је "пукло" између сингапурског власника Питера Лима и кључних људи у клубу, а према извештајима угледних новинара из Шпаније - званична потврда разлаза очекује се до краја дана.

Валенсија је отпустила тренера Марселина и спортског директора Матеуа Алеманија који су били најзаслужнији за успехе клуба у претходне две сезоне.

До проблема је дошло још јесенас, када је Валенсија почела врло лоше сезоне, а Алемани је тада подржао Марселина што се испоставило као добра одлука, пошто је тим са "Местаље" на крају сезону завршио као четвртопласирани и освојио Куп Краља.

Ипак, проблеми су се поново намножили током лета, а наводно се Лим мешао у спортска питања, што су Марселино и Алемани одбили да испоштују.

Откако је Лим купио Валенсију клуб су водила петорица тренера: Нуно Еспирито Санто, Гари Невил, Пако Ајестеран, Ћезаре Прандели и Марселино. Уз то, "Воро" је три пута био вршилац дужности.

Очекивало се да ће доћи до помирења током репрезентативне паузе, међутим хаотична атмосфера букнула је још више и Лим је одлучио да се захвали Марселину и Алеманију, сматрајући да може да нађе довољно добре замене за њега.

Интересантно је да је хаос настао пред меч са Барселоном у суботу (21.00), на ком поново неће наступити Лионел Меси.

Видећемо да ли ће Валенсија у међувремену пронаћи замену за Марселина.

Цело лето је кључало на Местаљи, а сада је експлодирало!

Требер Марселино је смењен (још не званично), а његово место стиже Алберт Селадес.

Нетрпељивост на релацији између спортског сектора и газде Петера Лима је била очигледна и било је само питање момента када ће доћи до озбиљних ломова у клубу.

Почело је средином лета када је спортски директор Пабло Лонгорија дао оставку због неслагања са власником клуба Петером Лимом и његовим блиским сарадницима око трансфер политике. Тренер Марселино је цело лето тражио од клуба да му доведе Рафињу из Барселоне, али му жеља није испуњена и Рафиња је отишао у Селту на позајмицу. У финишу прелазног рока су карте откривене. Газда Лим је без знања спортског сектора договорио продају најбољег играча Родрига у Атлетико Мадрид која је на крају пропала јер Јорганџије нису продале Анхела Кореу у Милан.

Генерални директор Матеу Алемани је тада запретио оставком, тренер Марселино такође, а клуб се нашао у незгодној ситуацији јер још није био нашао ни замену за Лонгорију. Без тројице кључних људи спортског сектора, Валенсија није могла да уђе у сезону, па су Лим и председник Мурти (Лимов послушник који са функцијом председника не одлучује ни о чему самостално) обећали тренеру и директору да ће све бити у реду и ће им испунити неке жеље.

На крају, Валенсијини челници су само куповали време док нису нашли новог тренера. Када су се договорили са Албертом Селадесом, решили су да отпусте Марселина. А ускоро ће отказ бити уручен и Алеманију.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар