Трамп одлучио: Купермен умјесто Џона Болтона

Вршилац дужности америчког савјетника за националну безбједност биће Чарлс Купермен, досадашњи замјеник Џона Болтона, рекли су из Бијеле куће за ББЦ.

Свијет 11.09.2019 | 07:17
Трамп одлучио: Купермен умјесто Џона Болтона
Након што је амерички предсједник Доналд Трамп на Твитеру објавио да је отпустио савјетника за националну безбједност, испливале су информације да су Трамп и Болтон имали размирице о бројним спљнополитичким изазовима, од Авганистана до Ирана.

Многи у Бијелој кући нису били задовољни ни понашањем Болтона, а неименовани извор рекао је за ББЦ да је он од Националног савјета за безбједност створио посебан ентитет.

"Болтон ради одвојено од остатка Бијеле куће", рекао је бивши званичник Трампове администрације који је желио да остане анониман.

Према његовим ријечима, Болтон није присуствовао састанцима и пратио је сопствене иницијативе.

"Он води сопствени шоу", рекао је тај званичник.



Други званичник Бијеле куће изјавио је америчком партнеру ББЦ-ја, ЦБС њузу да је Болтон увијек имао своје приоритете и да никада није питао педсједника који су његови приоритети.

Бивши високи званичник у америчкој администрацји рекао је за ЦБС да је Болтоново инсистирање да све буде по његовом разбјеснило многе људе у Бијелој кући, укључујући предсједника.

Протеклих месеци, каже извор ЦБС-а, захтјеви за Болтоново разрјешење постали су све гласнији, а да се у протекле двије недјеље већ знало да је Болтон сљедећи на реду за отказ.

Дописница ББЦ из Бијеле куће једном је упитала Болтона какав је његов однос са предсједником, на шта је он прснуо у смијех.

Након што је Трамп објавио да му је дао отказ, Болтон је у поруци телевизији Фокс њуз инсистирао да је он поднио оставку на мјесто савјетника за националну безбједност.

Он је новинару Вашингтон поста Роберту Кости написао да ће и он "имати шта да каже" и да му је "једина брига национална безбједност САД".

Болтон, који је на функцији био од априла 2018. године био је трећи Трампов савјетник за националну безбједност, послије Мајкла Флибна и Х.Р. МекМастера.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гурко

11.09.2019 08:22

Све неку омладину запошљава...пуни снаге и елана за нова срањ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

11.09.2019 09:18

Куперману Србине...

ОДГОВОРИТЕ