Рафал који траје: Митровић прескочио Бору Костића!

Стигао Мијата, следе Тоза Веселиновић и Душан Бајевић. . .  Против Луксембурга прво 27. па и 28. гол у каријери репрезентативног нападача! Митровић - седми најбољи стрелац у историји "орлова": Да не будем алав! "Не бих себе поредио са таквим именима. Велика је част бити међу њима", поручио је наш сјајни нападач.

Фудбал 11.09.2019 | 11:48
Рафал који траје: Митровић прескочио Бору Костића!
Има оних који ће рећи да је нема смисла да нападач енглеског друголигаша буде испред Реаловог шпица. Али кад погледате учинак Александра Митровића у дресу са државним грбом јасно вам је зашто ниједан селектор није одустао од момка који ће тек за шест дана прославити 25. рођендан.

А већ је успео да се умува на седмо место на листи најбољих стрелаца у историји наше репрезентације, пошто је са два гола против Луксембурга добацио до коте од 28 у националном тиму. И то на свега 51 утакмици што је учинак какав се ретко среће.

Гомилао се ентузијазам у ногама репрезентативаца Луксембурга, а онда је оштар центаршут Александра Коларова и анестетик Александра Митровића, који у дресу са државним грбом не престаје да решета. После гола против Португалије, још два на стадиону “Жози Бартел“, његови 27. и 28. у репрезентативној каријери!

Колико је то подвиг најбоље говори податак да је Митровић тако претекао легендарног Бору Костића и изједначио се са Предрагом Мијатовићем на осмом месту листе најбољих стрелаца у историји нашег фудбала.

Тако је Александар Митровић стигао Тодора Веселиновића (28), а испред њега су Душан Бајевић (29), па даље Рајко Митић (32), те трио Милан Галић, Благоје Марјановић, Саво Милошевић, поравнат на коти 37.

А неприкосновен на месту најбољег стрелца: Стјепан Бобек са 38 голова.

Делује далеко, али како игра Митровић није недостижно. Уосталом, ових 27 голова дао је на свега 51 утакмици.

Српски фудбалер Александар Митровић рекао је да је могао да постигне још голова у победи против Луксембурга, али да не треба бити алав и да је екипа најбитнија.

"Можда сам могао да дам још који гол, али не треба бити алав. Увек може боље. Лепо је ово дошло после пораза од Португала. Задовољан сам, идемо даље", рекао је Митровић новинарима у Луксембургу.

Митровић је дао два гола у победи Србије над Луксембургом у квалификацијама за Европско првенство и сада има 28 голова за репрезентацију Србије, после само 51 наступа.

Престигао је Предрага Мијатовића и Боривоја Костића на листи најбољих стрелаца, с којима је био изједначен после поготка датог Португалу, тако да сада има исти број голова као Тодор Веселиновић, а један мање од Душана Бајевића.

"Лепо је бити у друштву играча који су оставили траг у светском фудбалу. Не бих себе поредио са таквим именима. Велика је част бити међу њима. Срећан сам због тога, али је екипа најбитнија, да остварује резултате", навео је Митровић.

"Пре свега ментално тешка утакмица после пораза од Португала. Али, давали смо голове на време, решили утакмицу и освојили лепа три бода. Добро је што смо се вратили победама и битно је да наставимо овако", казао је Митровић.

Србија има мале шансе да се кроз квалификације пласира на Европско првенство. Следи јој дуел са Литванијом у октобру.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неста

11.09.2019 11:38

размисљам, ста мислите да смо против Сан Марина играли колико би голова пало ! Ми се срамотимо и брукамо нацију. Какви тренери, какви струцњаци која пропаст. Пуки смо у фудбалу, овако не иде.

ОДГОВОРИТЕ