ЕП до 21: ''Орлићима'' само бод против Летоније!

Нешко поново без победе, Србија ремизирала са Летонијом! Фудбалска репрезентација Србије до 21 године освојила је први бод у квалификацијама за Европско првенство.  Лоше, па мало боље - "орлићима" само бод у Новом Саду! Реми који би могао скупо да кошта наше фудбалере у квалификацијама за ЕУРО 2021. године.  Дебео заостатак Орлића већ посла два кола, Летонија однела бод са Карађорђа! Само 1:1 у Новом Саду.

Фудбал 10.09.2019 | 21:25
ЕП до 21: ''Орлићима'' само бод против Летоније!
Србија је на домаћем терену, на стадиону "Карађорђе" одиграла 1:1 са вршњацима из Летоније.

Нови селектор "орлића" Нешко Миловановић освојио је први бод на челу репрезентације, пошто је у првом колу претрпео пораз на гостовању у Русији (0:1).

Србија је била статистички значајно боља од Летоније која је у Нови Сад дошла са дефанзивним ставом.

Летонци су за 90+ минута фудбала имали тек 40 одсто поседа лопте, а у оквир гол ривала шутнули су једанпут. Ипак, тај један шут био је довољан да се постигне гол.

Стрелац првог гола на мечу био је Регза, који је у 10. минуту матирао Илића за неочекивано вођство гостију.

У 57. минуту "орлићи" су изједначили када је комбинација бившиг играча Црвене звезде успела да "поентира" – Алекса Терзић је упослио Луку Аџића који је био неумољив.

Миловановић је до краја утакмице направио максималан број измена не би ли нешто освежио, али промене резултата није било.

Почело је поразом у Русији, а настављено ремијем у Новом Саду.

Репрезентативци Србије до 21 године још једном су разочарали, пошто на "Карађорђу" нису успели да савладају Летонију у 2. колу квалификација за Европско првенство 2021. године - 1:1.

Имали су наши фудбалери иницијативу, међутим, тек у неколико последњих минута заређали су са нападима и шансама, као што се то очекивало да буде од почетка.

Мало је недостајало и да дођу до победе, али је пречка у другом минуту надокнаде била савезник гостију после шута Игора Златановића главом на центаршут из корнера.

Недовољно агресивна игра у одбрани и безидејност у нападу током првог полувремена кажњени су поготком Марка Регже у 11. минуту, али је у 56. капитен Лука Аџић лукавим ударцем по земљи донео изједначење.

Нажалост, било је то све од изабраника Ненада "Нешка" Миловановића , које чека изузетно тежак посао у наставку квалификација...

Два меча и само један бод крај имена младе репрезентације Србије. Ако је оних 0:1 у Саранску против Русије и могло да се припише новом почетку и ипак гостујућој утакмици онда ових 1:1 против Летоније у Новом Саду већ мора да се подведе под неуспех, пошто Орлићи после два кола квалификација у Групи 5 имају чак пет бодова заостатка за водећом Пољском.

Подсетимо, само први из сваке групе и најбољи на листи другопласираних иде директно на Европско првенство 2021. Преосталих осам другопласираних ће у бараж који ће дати још два учесника континенталне смотре, али ту су и Русија и Бугарска који имају сличне аспирације.

Није међутим ни толики проблем бодовни конто, већ то што игра Србије под вођством Ненада Миловановићане изгледа превише уверљиво. Објективно, Летонија је уз Естонију најслабија селекција у групи, дошла нам је на ноге и релативно се лако извукла неогребана. Под озбиљним атацима били су тек у последњих десетак минута меча на “Карађорђу“.

Јесте да је рани гол Летонаца у доброј мери одредио даљи ток меча, тачно је и да је Србија све време држала посед, кружила око противничког казненог простора, док су гости после тог поготка из 10. минута – катастрофално је тада реаговала нашла пре но што је Марко Регжа неометан са петерца ћушнуо лопту у небрањену мрежу – били малтене безопасни, али све је то било доста јалово и без идеје како да се пробије бункер ривала.

А још једном, ово би на папиру требало да буде једна од две најлакше утакмице у квалификацијама.

У првом полувремену смо озбиљније претили само после прекида Луке Илића, али Дејан Јовељић у два наврата и Страхиња Павловић једном нису успевали да лопту захвате како су хтели. У другом још јачи притисак Орлића и све до пред крај меча још мање опасности пред голом Летонаца, мада је капитен ЛукаАџић на пас Алексе Терзића, који се нешто раније прекомандован на десно крило, у 57. минуту поравнао резултат и улио нам наду да ћемо ипак до прве победе.

Авај, уследио је чудан период меча од неких 25 минута током којег нам се учинило да је неко на ТВ екрану наместио да се кратки видео снимак непрестано понавља. Лако приђемо до 30 метара од гола и онда питање без одговора: а шта сада?

Реакција је стигла прекасно. У 86. минуту смо имали две одличне прилике да покупимо цео плен, али је Игор Златановић тукао за мало непрецизно, док је ударац Николе Чумића зауставио голман летонског тима, који је потом уштоповао и Младена Деветака, па још једном и Страхињу Павловића. У судијској надокнади Златановић је уздрмао пречку, Слободан Тедић шутирао тик поред кола... Утисак је да смо морали раније да кренемо напред.

Нисмо. И није добро почело. Мада, ако ћемо сасвим искрено, није ова екипа ни по именима баш на нивоу неких ранијих. Протекле квалификације, тек да подсетимо, почели су рецимо Лука Јовић, Немања Радоњић, Андрија Живковић, Марко Грујић, Никола Миленковић, Саша Лукић... Има и овде неких веома талентованих играча, да не набрајамо сад све, али у жестокој конкуренцији Пољске, Русије, Бугарске... Питање је да ли ћемо их видети на Европском првенству у Мађарској и Словачкој. Посебно после оваквог старта квалификација.

СРБИЈА – ЛЕТОНИЈА 1:1 (0:1)
/Аџић 57 - Регжа 10/

Стадион: Карађорђе
Судија: Кит Кенеди (Северна Ирска)

Србија (4-3-3): М. Илић – Марковић (од 46’ Деветак), Машовић, Павловић, Терзић – Петровић, Рачић, Л. Илић (од  72’ Нишић) – Ступаревић (од 72’ Чумић), Јовељић (од 66’ Тедић), Аџић (од 77’ Златановић).

Летонија (4-4-1-1): Пуринш – Соловејчикс, Балодис, Минкевичс, Бирка – Тонишевс (од 92’ Хвоиницкис), Љепа, Саваљевс, Гринбергс (од 59’ Зеленковс)  – Јаунзмес (од 59’ Чудрас) – Регжа (од 70’ Кокинс). 

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар