"Битка за прво мјесто није мој садашњи циљ!"

Шампион УС Опена Рафаел Надал Каже да није заинтересован за трку за прво место на крају сезоне.

Тенис 11.09.2019 | 15:55
"Битка за прво мјесто није мој садашњи циљ!"
Шпанац је са нових 2.000 бодова пришао Новаку Ђоковићу на свега 640 поена на новој АТП листи и сада нас очекује занимљива борба за челну позицију.

Чињеница је и да ће Ђоковић до краја сезоне бранити 2.600 поена, а Шпанац ништа, јер прошле године није играо од УС Опена до краја сезоне. Све што освоји додаваће му се на садашњи конто.

Практично, све зависи и где ће и на колико турнира и један и други играти. Новак је повредио раме, нејасно је када ће уопште на терен, а Надал може мирно да планира наставак сезоне.

Ипак, четвороструки шампион УС Опена је по завршетку финала у којем је победио Данила Медведева са 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4, рекао да није много заинтересован за битку око првог места.

"Не такмичим се због тога. Само радим посао на свој начин. Ако сам у стању да будем први играјући на свој начин, у реду, сјајно. Иопак, увек понављам исто: данас није мој главни циљ. Наравно, лепо је бити у тој борби, али за мене лично, то није права борба. Покушавам да будем у такмичарском ритму недељама, или барем у оним недељама у којима желим да се такмичим", каже Надал.

Додао је још нешто занимљиво.

"У мојим годинама и са циљевима које имам, не могу да губим енергију на то да јурим за бројем један. Морам да размишљам о својој каријери на другачији начин. Мој циљ је да играм што је дуже могуће и да се такмичим. Понекад ако покушате да пратите прво место, изгубите године своје каријере. Ја сам још ту. Ако сам у стању да играм добро до краја сезоне, имаћу шансу. То ће бити прелепо. Ипак, увек понављам једно, то није мој садашњи циљ", закључио је Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар