Памтићу ово финале и кад будем имао 70 година!

Руски тенисер Данил Медведев одиграо је фантастичан меч у финалу УС Опена, али остао је без трофеја.

Тенис 11.09.2019 | 19:43
Памтићу ово финале и кад будем имао 70 година!
Рафаел Надал је после 4 сата и 52 минута игре славио са 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4, стигао је Шпанац тако до 19. Гренд слем титуле и сада је само на корак до рекорда Роџера Федерера.

Медведев је, после готово изгубљене ситуације и 0:2 у мечу, освојио два наредна сета, имао је прилику да буде у предности и у петом сету, али Надал је на крају дививске борбе изашао као победник.

"Дефинитивно ћу дуго памтити ову ноћ. Чак и Рафа, којем је ово 19. велика титула сигирно се сећа своје прве, свог првог финала које је добио. Био је то изванредан меч. Невероватна прича. Цело ово лето је невероватно за мене. Памтићу сваки моменат. Имам веома добру меморију кад је реч о тенису тако да ћу се свега овога сећати и кад будем имао 70 година", каже Медведев.

Када су ха питали чега ће се сећати из овог меча, одговорио је веома зрело.

"Памтићу меч, свега у вези њега од првог до последњег поена. И тога у трећем сету када сам био у брејку заостатка. Као што сам и рекао у говори, мислио сам, у реду, за 20 минута треба да нешто кажем, али шта да им кажем? Био сам у стилу, у реду, не мисли на те ствари. Бори се за сваки поен, не мисли о томе. И прошло ми је то, нисама био лош. Да ли сам био близу да победим? Да, један сет далеко. Имао сам на 5:4 брејк лопте. Свега ћу се сећати. Бићу разочаран због резултата, али срећан због своје игре, не само овде, већ читавог лета у Америци".

Данил каже да је често и превише самокритичан и да овог пута не жели да буде такав.

"Било је ово предивно искуство. Супруга ми увек говори како треба понекад да будем задовољан собом јер сам самокритичан. На пример, вечерас нисам срећан јер сам изгубио, али мислим да треба да честитам себи на протекле две недеље. Биле су невероватне. Пре турнира, најбољи резултат на Гренд слему било ми је четврто коло. Имао сам физичке проблеме, некад нисам играо како сам желео, али успео сам да дођем до финала. Играо сам пет сетова са једним од најбољих играча у историји овог спорта. Он ми је честитао на свему. Надам се да сам довољно одрастао у ове две недеље, али морам да наставим како бих био још бољи", признао је руски тенисер.

Медведев је признао и да га је помало изненадила подршка са трибина.

"Морам да кажем да сам на терену био оно што јесам. Ако причамо о добрим стварима онда је то свакако то што сам публику окренуо на своју страну, чиме би требало да будем изненађен. Опак, био сам оно што јесам. Борио сам се за сваки поен, мислим да су то знали да цене. Мислим да су желели да виде и више тениса, бодрили су ме као луди, знао сам да морам да оставим срце на терену збиг њих. Пре свега због себе, а онда и због њих. И то су знали да цене, захвалан сам им на томе", додао је Медведев.

Питали су га и шта му је пролазило кроз главу када су скандирали његово име?

"Једино на шта сам тада мислио је да добијем наредни поен. Нисам био у том стилу, ОК, ја сам из Русије, сад сам у САД и они скандирају моје име, шта је требало да радим? Кажем, било ми је задовољство бити на овом месту. Скандирали су моје име, понекад Рафино. Мислим да је то било зато што је стадион велик, много је људи навијало и за једног и за другог, мењала се ситуација током меча. Не мислим да су то исти људи који су навијали прво за једног, па за другог. Атмосфера је била најбоља коју сам до сада видео", закључио је Медведев.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар