Бањалучанки треба помоћ да побиједи болест

Тридесетседмогодишњој Бањалучанки Дубравки Мацановић, која болује од карцинома плућа, неопходна је помоћ. Сваке три недјеље  Дубравка треба да прими терапију која кошта осам хиљада евра.

Република Српска 10.09.2019 | 20:04
Бањалучанки треба помоћ да побиједи болест
Дубравка Мацановић, носилац смеђег појаса у каратеу, сада води најтежу борбу, борбу за сопствени живот. Карцином плућа откривен јој је у мају у Дубровнику, гдје је требало сезонски да ради.  

"Ја вјерујем да ће све бити добро. Моје лијечење је након Дубровника настављено у Бањалуци. Примила сам једну терапију, имала сам зрачну терапију, а послије биолошку терапију. Ова биолошка терапија коју користим ми је веома помогла и од ње се јако добро осјећам. Нажалост, терапија је веома скупа и овим путем апелујем и тражим помоћ од свих добрих људи, да заједно побиједимо ову моју болест“, рекла је Дубравка. 

Бригу о Дубравки преузела је њена старија сестра, Сузана Марић, која каже да неће дозволити да недостатак новца побиједи један млади живот. 

„Болест је тешка. Пред нама је дугачак пут до оздрављења. Међутим, оно што је најважније, јесте да је она добро одреаговала на терапије које је досад добила. Сад имамо препреку, биолошка терапија пуно кошта, једна њена доза је око осам хиљада евра. Ми смо досад платили три“, прича Дубравкина сестра Сузана Марић. 

Дубравки, која је помагала многима, сада је потребна помоћ. Поручује да је изабрала живот и да иде даље. Позивом на хуманитарни број 1458 (м:тел) можете помоћи Дубравки да побиједи карцином плућа. 

Број трансакцијског рачуна: 

1613000089700126; Сузана Марић, Дебељаци бб, Бањалука 

За уплате из иностранства: 

СWИФТ ЦОДЕ: РЗБАБА2С

ИБАН ЦОДЕ: БА391613000089700126 

Да живот побиједи!



БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

доктор

10.09.2019 19:11

И гдје је сада држава!??? Држава би у оваквим случајевима морала да помогне, али не код нас. Наши “државници” немају времена, морају се препуцавати око АНП, то је много важније, банда безобразна!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре доктор

10.09.2019 20:13

Држава је нејака са вођама који за предизборне кампање плаћају естрадне умјетнике (пјевачице) високим свотама. Избори су на прагу, новац је спреман. Болесни треба да се узајамно помажу.

Name

Бања Лука

10.09.2019 19:34

Ево због цега моја породица и ја одлазимо одавде! Не зелим да ми дјеца одрастају и зиве у дрзави у којој је министар здравља осиромасио здравство да би себи напунио дзепове! Ово је само једна кап у мору силних слицних слуцајева! И поред тога сто сам се 5 година борио, сваки преглед плацам, најбаналнији сируп за дијете је преко 20км, пелене се доносе у породилисте.......Бјезите омладино, не мозете знати да мозете боље зивјети док не одете одавде! Недајте да вас задрзавају!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

10.09.2019 22:45

Ако ниси запослен или пријављен на биро за запошљавање, што се онда чудиш што мораш плаћати преглед?! Па, у тој држави у коју хоћеш да бјежиш све живо се плаћа! У току љета дијаспора овде сређује зубе, обавља љекарске прегледе, операције и да не набрајам. Кад овде скупљамо СМС-ом по 1КМ за лијечење нашег дјетета негдје вани, то није мања сума од 100.000 евра. И овај лијек што га Дубравка мора користити се сигурно мора куповати негдје вани за 8000 евра. О каквом то благостању вани причаш?! Истина је да су овде здравство ојадили и покрали сви који су се дочепали! Овде трпају паре у џеп илегално, а вани пуне џепове легално, кроз овакве некакве љекове, који Дубравки олакшају борбу на сваких 20 дана. Јадна је та медицина свуда, кад на људској муци или зарађују баснословне суме или краду и шаком и капом! Једино је остало да се људи окрену природи и неким забрањеним методама, које су много, много ефикасније и не коштају! Зато су и забрањене!

Name

М

10.09.2019 21:04

Е овдје треба уплатити колико ко мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

11.09.2019 13:51

Дубравка дусо зелим ти срца да побиједис болест. Не знам да ли си упуцена, али уље од канабиса је цудо за карцином, покзало се дјелотворно у многим слуцајевима, а много мање коста од 8000 евра. Покусај немас ста изгубити.

ОДГОВОРИТЕ