Додик и кнез у Требињу поновили стара обећања

Посјета српског члана Предсједништва БиХ Требињу и Херцеговини крајем прошле седмице није прошла без уобичајене порције обећања.

Република Српска 10.09.2019 | 19:47
Додик и кнез у Требињу поновили стара обећања
Договорен је низ инфраструктурних пројеката - реконструкције старих и изградње нових путева, па све до требињског аеродрома и новог болничког комплекса.

Додик је рекао да се никад није одустало од аеродрома и да ће то "ова генерација људи поставити на ноге”. Али прије аеродрома, треба ријешити путну инфраструктуру и здравство.

Након састанка са “новоименованим херцеговачким кнезом” Родољубом Драшковићем, предсједником конзорцијума "Свислајон", договорено је да ће се заједнички ангажовати и на рјешавању инфраструктурних пројеката, попут изградње пута од Фоче до Тјентишта, новог пута ка Никшићу преко Клобука, те реконструкцији и модернизацији пута од Требиња до Љубиња.

О пројекту нове болнице не знамо ништа више осим тога да је требало да буде финансирана пола-пола, односно да Драшковић уложи 25 милиона КМ, а Влада РС исто толико. Међутим, Додик, као човјек великог срца, одлучио је да ће грађани Републике Српске издвојити за болницу чак 50 милиона КМ.

"Рекао сам му да ћемо ми дати дупло више новца - 50 милиона КМ, јер су то заслужили Требиње и Херцеговина", рекао је домаћински члан Предсједништва БиХ, иако на састанку није било никога из Владе РС да то и аминује. 

Модерни клинички центар налазиће се у приватном комплексу "Град сунца", а изградња објекта ће се финансирати преко фондације чији ће оснивачи бити Додик и Драшковић. Фондација ће радити и на прикупљању донација за тај објекат.

Додик је споменуо како се овдје ради о човјеку чији је допринос Херцеговини немјерљив и да заслужује пажњу читаве Републике Српске.

"Идеје које овдје чујемо треба да буду реализоване и ми ћемо направити интегрални програм који ће обухватити јавне и приватне инвестиције на овом подручју да знамо шта нам је циљ у наредних десет година", рекао је Додик.

Драшковић је изјавио за медије да ће максимално радити на успостављању бољих односа са институцијама БиХ ради рјешавања "малограничних прелаза, бољег промета роба и капитала, али и слободног протока народа Црне Горе, Републике Српске и БиХ”, те да састанак није био политичке природе.

Уз Додика, састанку су присуствовали требињски градоначелник Мирко Ћурић (СНСД) и бивши требињски градоначелник, а сада директор Електропривреде РС Лука Петровић (СНСД), па је тако овај састанак био ипак политички, па и страначки.

"Када би сте упоредили Додикове изјаве и причу од сад и прије 10 година, не би било пуно разлике, млати и манипулише истим обећањима, од фамозног аеродрома, хидроелектрана, путева до Клиничког центра који је измислио са лажним кнезом Драшковићем" каже за БУКУ посланик у НСРС Небојша Вукановић.

Он каже да је тешко пронаћи ријечи којима би се описало лицемјерство и манипулисање Херцеговцима од стране Додика, али и патологија којом се народ пеца на 100 пута поновљена обећања као риба на удицу. 

"Додик и Лука су обећали новац из буџета лажном и некрунисаном кнезу Драшковићу за градњу некакве приватне Клинике, како би буџетским новцима купили његову наклоност, али само покушавају да купе вријеме јер је јасно да држава и Фонд здравства који грцају у дуговима дају 25 милиона за некакву приватну Клинику" истиче Вукановић за БУКУ.

Додаје како би било боље да опреме и санирају постојећу Општу болницу у Требињу умјесто што манипулишу народом празним обећањима. 

"Такође поставља се питање шта то Додик "даје" и обећава, као да је буџет Српске његова прћија па може да ради шта хоће" закључује Вукановић за БУКУ.

Миланка Ковачевић, новинарка из Гацка, каже да то што је Додик са Луком Петровићем,  тренутно најјачом политичком и привредном фигуром Херцеговине, отишао у посјету “новоустоличеном кнезу” Родољубу Драшковићу може много да говори о тренутном односу моћи.

"Становници Херцеговине поменути сусрет ‘читају’ као поклоњење Родољубу, који простор у медијима вешто користи да промовише као својеврсни Месија. У склопу те приче о избављењу је и гимназија која се гради, али и Болнички центар који се најављује", каже наша саговорница.

Остало је нејасно да ли ће Додик као утемељивач фонда, заједно са Драшковићем, уложити своје или јавне паре. Али у земљи у којој за њене функционере та разлика не постоји, питање је излишно.

"Додикова посета, поред поменуте ‘поклоничке’ димензије, сигурно у позадини има и ‘енергетску’ рачуницу. Наиме, ЕРС је у озбиљним проблемима. Дугови су огромни, а систем је пред колапсом. На наплату долази вишегодишња пракса која је од 2014. године узела маха, да се предузећа из система Електропривреде користе исклучиво у сврху очувања власти и задовољење личних и партијских прохтева. Да ли ће се кренути у парцијалну приватизацију, да ли ће га Србија купити као Телеком, или ће се покушати са неким кредитима, верујем да ће се ускоро видети", наводи Миланка Ковачевић.

Будући да је ЕРС у Херцеговини била карта на коју су се добили сви избори у протеклих пет година, јасно је да се нешто мора предузети.

"Моје информације говоре да је систем пред колапсом, а грабеж нескривена", истиче она.

Додаје да је и Лука Петровић, говорећи о РиТЕ Гацко, истакао да је огроман број запослених и да је стање неодрживо. Јуче је објављен налаз Регулаторне агенције да ово предузеће не испуњава услове за производњу ел. енергије.

"Оно, као и многа друга таква предузећа у земљи, те услове одавно не испуњавају. Практично, илегално ради годинама, јер, подсетићу, рудник из кога се експлоатише лигнит, још нема право на концесију. Да не причам о другим нерегуларностима. Знају то и институције, инспектори, али мудро гледају на другу страну. Овај извештај је зато само резултат унутарстраначких превирања или потребе да неко направи себи алиби ако једног дана све ове неправилности добију судски епилог" ,каже нам Бабић-Ковачевић.

Каже да јој се чини да је Додик сада доспио у позицију ватрогасца који се разлетио по РС да гаси пожаре који пламте.

"То што има хеликоптер, свакако, олакшава ствар", закључује Миланка Ковачевић.

(Бука)

Коментари / 63

Оставите коментар
Name

БАРАЋИ

10.09.2019 18:00

Додику је још остало да оде у званичну посјету на сточну пијацу у Бараће јер ледоњу јадног висе нико не зове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Их да сте

10.09.2019 21:24

Их па нисте ни пола написали ста је све обецао Херцеговини! Обецао је и пут од Фоце до Сцепан Поља као и хидроцентралу Бук Бијелу.

Name

Стивенсон Први

10.09.2019 22:20

Шта је са повецањем плата са повецањем стандарда средње класе - стуба дрзаве нестало људи са цитавим породицама одлазе у ЕУ а ови политицари тендераси фотељаси гуликозе и тд не бендају ниста од тога мисле доце избори а вјерујте дзаба це нас вуц сви за рукаве и уцјенивати и умиљавати под знацима навода на изборе неце изаци врло ,врло мали број градјана због бахатости политицара и немарности за градјанима који су их и изабрали цему гласање и избори кад нема напредка купљеним дипломама млате и разарају и народ и Дрзаву ово кад писем мислим и на позицију и опозицију нема ту цовјека који мозе да покрене захрдјалу масину продајте некој моцној земљи све ово сто смо крвљу својом створили и да будемо ко сад робови ал робови који су адекватно плацени да могу нормално зивјет од свог рада нек нам је Бог на помоци ал ова сад времена и ситуација осиромасеног народа неваља и неце ваљати ни овим глухим политицарима немају висе ста слагат досло је до изнад гусе небуду ли повецали под хитно стандард незнам како ал има нацина брука пропаст одумирање свега нормалног и јос здравог ,волио би да ове насе коментаре неко увази ал нема га и неце ал ницоја није до зоре сјала па неце ни овим додирљивим бизнис политицарима

Name

Мико

11.09.2019 06:29

Видите да Предсједништво БИХ има важну улогу у изградњи и реконструкцији путева, локалне инфраструктуре и сл. Или је он био као предсједник Странке? Ако јесте онда није могао користити хеликптер или сл. аутомобил

Name

Опинион

12.09.2019 09:00

Овде је главни кривац онај ко би требао да оцити криминал и криминалце спута хапсењем или затварањем. Мислим да полиција треба бити приморана да ради по законе а не по баби и по стрицевима. Ситуација у којој полицајац казњава и звиздаца и онога ко изазива звиздаца да јавно показује непостовање закона је до те мјере смјесна да је полицајац који је написао казну Вукановицу ладно требао бити суспендован због непосједовање професионалног интегритета и храбрости да негативца казни а позитивца , звиздаца награди и захвали му се , кад вец није имао муда да му сам казну писе. Биједно , и сви цутимо и правимо се да то не видимо

Name

Опинион

12.09.2019 09:02

Тако су полицајци криви и за ово милорадово и кнезево изивљавање над народом . Одавно су требали хапсити ово дјубре оног тренутка кад хелиоптер спусти стопу на требињско тло. Медјутим , дупелизци и увлакаци у редовима полиције це прије угњавити обданисте дјеце него попреко мила погледати . Јебо нас онај ко нас овакве дрзи на овом мјесту.

Name

Футур Капо Мафије

13.09.2019 12:11

Хадзија увијек говори у футуру. Урадицемо, бице, обецавамо... Никад : ево ово је урадјено, ово се ради,... Итд. Стета сто му људи вец 20 година вјерују

Name

Ни за Крецење Нема

13.09.2019 12:17

Све сто је набројао РС не би могла ни одрзавати кад би други направио и поклонио. Јадник, није ни свјестан које глупости изваљује. Има ли ико у окрузењу да смије да му то казе

Name

Остоја Герзово

13.09.2019 13:06

Па стоцне пијаце у Барацима нема вец 7 или 8 година, јел тако?

Name

хехе

10.09.2019 18:02

Овај баја иде и обећава, као добра вила. Чуј он обећа, ко је он да уопште нешто обећава. Зар то не би требала да ради Влада, или је Влада=Баја?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајде

10.09.2019 19:03

Гледај цртане,не разумјес ти политику,боту зелени

Name

НЕВЕСЊЕ

10.09.2019 19:18

Кад већ тумара по Херцеговини што не сврати у Кифино Село и види зашто дјеца још увијек не иду у школу. Троше народне паре на све стране, а штеде на дјеци и праве неразумне комбинације чиме угрожавају основно дјечје право на образовање.

Name

РЕ хехе

10.09.2019 19:45

Влада, премијер, предсјеник РС су обичне фигуре, нико и ништа, Додиг је преузео све полуге власти, он се размеће буџетским милионима иако спрам буџета има ингеренције колико ја и ти. У принципу сва његова обећања су једно обично ландарање и лапрдање. Бајини тзв. коалициони партнери су најобичнији приљепци режима, чисто за неколико фотеља, они "држе воду у устима" и узурпација институција и система их не занимају. Ово је једна ситуација која је ријетка у свјетским оквирима. Који су то полтрони и увлакачи па то је невиђено, ја не знам онај Вишковић и они јадни министри, па то је једна гомила климоглаваца и ухљеба, све је то јадно и биједно

Name

Ре Ајде

10.09.2019 20:03

а ти и твој рудоња се разумијете мора да си један од оних на будзету па онда ови сто несто казу не валајјиу ехх туго туго

Name

Ре ајде

10.09.2019 20:35

Глупане један, ти ниси ни за цртани.

Name

Ре

11.09.2019 05:30

Ако хоћеш да радиш у РС и имаш бизнис , мораш у коло.

Name

Ре Ајде

11.09.2019 07:19

О каквој политици ти прицас?Ти изгледа ниси изасао из свог сеоцета и дрогирас се дрзавним медијима.РС је дрзава на цијем целу се налази криминална организација која је опљацкала свој народ и убиједила (један дио) да је то за његово добро.

Name

Круг

10.09.2019 18:06

Ватрогасац у акцији, који је сам све запалио. Трајат це то неколико година. Пуно ватре, а он има само један хеликоптер. Цуј хоце аеродром, болницу, путеве. Колико то милијарди требају? Снови пусти снови... Цеста према Љубињу право ругло и срамота, а сто је најгоре опасно за зивот. Не треба их питати, да ли се стиде? То они не знају. Вазно је мало се зезати и народ зај.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцки круско..

10.09.2019 18:08

То ..само напред....то це бит треци аеродром..болница и остали пројекти..ил цетврти аеродром по реду у Требињу..ил је треци...а јој..ма то стари само га гради... Изградите и један док за прихват бродова из Дубровника..вец кад имате аеродром..ради бољег повезивања раје за бјезанију..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

10.09.2019 18:09

мозда да прво крену са нецим мањим попут аутобуске станице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре: Милко

11.09.2019 22:25

Позлатила ти се свака! У центру прелијепог стоји нека русевина вец 25 година од како доле одлазим, а на том руглу, који ни ни у функцији писе Аутобуска станица. О земљо, отвори се

Name

Мирослав

10.09.2019 18:10

Бићу ја њему захвалан нека само плати што је дужан РС, мислим на Драшковића далеко му његова кућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.09.2019 21:09

Управо тако. Мале плате. Пљачка радника. Дугови за социјално пензионо, порези а изиграва Кнеза Шупаљ је ко балон. Боже. Два лажова сјели један наспрам другог.

Name

Мирослав

10.09.2019 18:10

Бићу ја њему захвалан нека само плати што је дужан РС, мислим на Драшковића далеко му његова кућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

10.09.2019 18:10

Е Браниславе Нусицу,некада сам се смијао твојим дјелима....данас када видим колико су истинита...додје ми да заплацем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зналац

10.09.2019 18:16

Што би реко један политичар из Србије, истих политичких манира као и наш члан предсједништва, "просто ме срамота колико нам добро иде".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стјуардеса

10.09.2019 18:19

Ја бих на еиродром!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

10.09.2019 18:25

Туга! Робовласници у замаху...бахатост по дефиницији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ау

10.09.2019 19:40

Спрдацина!!!! не зна се ко је гори!??? дно дна!!! ето народе све це те добити само глас дајте !од добитка це вас глава да заболи! од аеродрома до путева бродова хеликоптера лимузина троскова бахацења арцењаабитд итд!!дно дна

Name

???

10.09.2019 18:31

Ста је ово?? Нигдје ни ријеци коментара? Јасно! Ко њега висе узима за озбиљно? Е, мој Баја! Зацутали цак и највјетнији ботови! ГОТОВ ЈЕ! СА СВИМ ЛУКАМА, НЕНАДИМА, ОБРЕНИМА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

10.09.2019 18:34

Јадна мајко своја куда он хода Па засто ниси у Енглеској Косово нам игра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зајебант

10.09.2019 18:38

Вукан на паркингу цека кадију а птица Додо пије сампањац .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде столар

10.09.2019 18:41

Цуј будале прави планове за 10 година Па има да те нестане до локалних избора

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.09.2019 11:34

Које године??

Name

Директ

10.09.2019 18:54

Бице као са аеродромом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

10.09.2019 18:57

Гдје су Предсједница, Премијер и Влада РС ? Изгледа да је то Додик распустио као Краљица у Великој Британији. Јос је остала само Скупстина РС, неда Цубро цекиц јер ако се баја доцепи цекица полупаце их ко ми комарце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рер

10.09.2019 19:19

Шта че јадан.... Ваља убит' дан некако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

10.09.2019 19:33

Циркусанти, а крезуби пук клепеце мрсавим руцицама док им се разбојници подсмијавају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.09.2019 05:45

Па што су ручице мршаве? Сви имају неку њиву на селу, која је остала од покојног оца и ђеда, наравно ако нису продали - и фино на село, искрчите њиву и засијте, и нећете бити ни гладни ни мршави!

Name

Реган

10.09.2019 19:35

Лопови на окупу!Понизавају,лазу,петљају.Јадан смо ми народ,нестацемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

јалија

10.09.2019 19:36

Тамо су куце од цоколаде прозори су од мармеладе тамо свако ради оно ста хоце тамо расте свако воце ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОКИ

10.09.2019 19:43

ДОДИК ЈЕ ДЕФИНИТИВНО ПРОЛУПАО.ОНСЕ ИЗГУБИО.ДАЛИ ИН ЗНА УОПСТЕ СТА ПРИЦА И КОЈУ ФУНКЦИЈУ ВРСИ,ОВО ЈЕ НЕЦУВЕНО.ЦОВИЈЕК ХОДА ОБЕЦАВА,А НИКАКВЕ ОВЛАСТИ НЕМА У РСој,СЕМ СТО ЈЕ ПРЕДСЈЕДНИК СНСДа.ОВО ХЕ ЛУУУД ЦОВИЈЕК ИЗГУБЉЕН У ПРОСТОРУ И ВРЕМЕНУ,А ИВАНЦОВ УМЈЕСТО ДА РАЗГОВАРА СА ПРЕДСЈЕДНИКОМ РСе И ПРЕДСЈЕДНИКОМ ВЛАДЕ РСе,ОН РАЗГОВАРА СА ЈЕДНИМ ДИЈЕЛОМ ПРЕДСЈЕДНИСТВА БиХ.ЛУДОСТ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко иза угла

10.09.2019 19:49

Знате ли ону бајку Царево Ново Одијело? Е па то је код овог типа слуцај.Народ око њега забезекнут..зели да вјерује ..пљесце...урлице...радује се....сања... Треба само једно невинасце искрено попут дјетета да му казе да је цар гол.. Брука и срамота..заправо нису његови банковни рацуни голи,он их има све од Русије до Кипра..сигурно.. и у матици Србији загарантовано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

10.09.2019 19:49

Из празне не пуца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако вако

10.09.2019 19:54

Јел ово нека зезанција или ста,сарказам????

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРП

10.09.2019 19:57

Све похапсити и да врате оно сто су покрали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

10.09.2019 20:12

То сто су обецали нека направе себи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

10.09.2019 20:29

Драсковиц не може да докупи жуте гуме за тобогане а камо ли да прави болницу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какав Драшковић

11.09.2019 05:50

Чујеш да ће Република Српска из буџета издвојити 50 милиона за болницу! Односно ми, раја!

Name

реално

10.09.2019 20:42

Хахаха зар има јос неко ко вјерује у његове прице/лази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.09.2019 04:35

Назалост има, вјерују му будзетски ухљеби јер је њима пуно боље а некима цак и одлицно у односу на остатак становника РС. Они су привилеговани, ниста не раде, немају одговорности, кредити се дизу да би они, запослени на будзету, редовно добијали плате а терет кредита сноси 100% становниста...

Name

Сандра

11.09.2019 05:14

Примичу се избори брзо ће октобар 2020. треба луди народ убједити да их опет изабере. Ово ти је само обећање лудо вјеровање. Шупља прича као све до сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еу

11.09.2019 05:19

Ма смијесно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

11.09.2019 11:29

Лако је њему лагати кад има наиваца, полтрона, користољубивих и наивно лудих који му вјерују. Нормалан човјек, након оволико лази и не помисли да слуша њега и његове небулозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноћна птица

11.09.2019 12:14

Све је у Требињу обећао само није луку и пристаниште за бродове. Колико је реално обећао толико је реално И пристаниште, хахахахааааааааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноћна птица

11.09.2019 12:17

Како лети хеликоптером, дали су му чланови предсједниства одобрили кориштење хеликоптера за страначке сврхе? Којим правом користи хеликоптер као српски члан предсједниства БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

11.09.2019 14:44

Дали је то онај додик сто је учествовао у стварању Републике Српске (ратујуци) 0,00 дана, изјавио је да се поноси сто није био припадник ВРС, а добио је "награду" Озренске бригаде ВРС. Понижење које је приредјено демобилисаним борцима ВРС је до бола. Савцицу очекујем твој коментар или напуштај БОРС. Због оваквих ствари и јесмо дошли до дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

11.09.2019 19:56

Варалице и лопови шта од њох да очекујемо па видиш до чега су нас довели.Говна низ Требишницу бацити

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

11.09.2019 20:57

Овај и даље од нас прави будале. Уствари зна са ким има посла, па му се може

ОДГОВОРИТЕ
Name

слобо рс

12.09.2019 08:40

све це бити испуњено јер то је додик а не сзпов увлакац бакиров.. ви само пазите на саровица и мицица. како напредују најљепсе и највеце виле на јахорини..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вени види

12.09.2019 12:41

Ова срдачност, ови осмјеси на лицима трајали су тек толико да камере одраде своје, кратко значи, да новинари виде озарена лица и капак. И одмах затим наста мук, мрзовоља и набусита лица, чаше недопијене остављене у страну, свак оде својим путем, којекуде, како би то Црни Ђођрије аутентично и аутохтоно казао. Испише чаше до дна једино они у позадини, изван камера, логистика. Још досуше, док бутеље не склонише. Они су бар и заслужили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рефа

12.09.2019 17:50

Ста је 50 милиона, ево ја дајем 100 милиона!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кондуктер

12.09.2019 18:19

Држава? Која?

ОДГОВОРИТЕ