Скола се љути: Чудо? Није ово никакво чудо...!

"Нисмо чудо, ми смо ТИМ! Само је 22 људи веровало у нас. . . " "Смета ми што људи стално причају о неком чуду, изненађењу. Рећи ћу вам, само је 22 људи у последња два месеца веровало да ћемо бити овде", рекао је славни Аргентинац.

Кошарка 11.09.2019 | 12:07
Скола се љути: Чудо? Није ово никакво чудо...!
"Рећи ћу вам једну ствар - ми смо у нашем табору имали 22 човека који су последња два месеца веровали да ће бити овде где су сада. То је једино важно"...

Аргентински кошаркаш Луис Скола рекао је данас да је његова екипа заслужила да победи Србију и истакао да пласман у полуфинале Светског првенства у Кини није никакво чудо.

"Одиграли смо веома добру утакмицу. Ми смо добар тим. До сада смо били одлични на овом турниру и заслужили смо да победимо", рекао је 39-годишњи Скола.

Кошаркаши Аргентине победили су данас Србију у четвртфиналу са 97:87 и за пласман у финале бориће се са победником меча САД - Француска.

"Ово нам много значи... Смета ми што људи стално причају о неком чуду, изненађењу. Рећи ћу вам, само је 22 људи у последња два месеца веровало да ћемо бити овде. То је све што нам је требало, тих 22 људи. Ово је далеко од чуда", рекао је Скола.

И Патрисио Гарино је истакао да је његов тим веровао у победу.

"Веровали смо. Схватили смо да није немогуће победити. Имамо сјајан тим, сјајну енергију. Нисмо се плашили, играли смо јако", рекао је Гарино.

Душа аргентинског тима - Луис Скола, био је поприлично изнервиран после велике победе над Србијом и пласмана у полуфинале Мундобаскета. Човек који је био један од најбољих играча Гаучоса пре 17 година у Индијанаполису, у финалу против Југославије, покушао је да објасни да то што је његова селекција избацила првог фаворита турнира не треба се сматра изненађењем.

"Не свиђа ми се то што људи причају како је ово чудо, шок, велико изненађење! Како нико није веровао да може да се догоди", почео је помало љутито Скола. "Рећи ћу вам једну ствар - ми смо у нашем табору имали 22 човека који су последња два месеца веровали да ће бити овде где су сада. То је једино важно и то је једино што вам треба. Само тих 22 људи. Ми смо их имали и морам да кажем да ово није никакво чудо".

Луис Скола био је најбољи у аргентинском саставу уз Факунда Кампаца, постигао је 20 поена и ухватио пет лопти, поделивши притом три асистенције. Нема сумње да је он дочекао својих пет минута. Аргентинци су после Индијанаполиса доста дуго говорили како су оштећени против Југославије, те Скола овај данашњи тријумф сасвим сигурно сматра и својом малом, личном осветом. 

Не треба искључити да су и ове изјаве део тог "фолклора"...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар