Владе Ђуровић: Недостајало је храбрости!

Богдан не може сам, да смо имали Кампаца. . .  "Ја сам видео да има ту мана. Лако је против Филипина и Анголе. Има ту мана. Оптуживали су ме, кажу - какав је то песимизам, шта је то?"

Кошарка 11.09.2019 | 11:29
Владе Ђуровић: Недостајало је храбрости!
Навикли смо већ да гледамо Влада Ђуровића како гостује на РТС-у и анализира утакмице наше репрезентације у кошарци. Осетио се песимизам у његовом гласу иако је Србија газила многе противнике, додуше не оне из првог ешалона.

Многи су се запитали - зашто човек мрачи када никада овако нисмо добро играли, овако убедљиво побеђивали противнике на Светском првенству? Али, очигледно да његовом искусном оку није промакло оно што јесте већини нас - да овај тим има мана.

Ангола, Филипини и Порторико никако не смеју бити прави репер,  исто важи и за не превише снажну Италију, а ми смо се сви колективно залетели. Потпали под еуфорију, одвојили се са земље и почели да летимо високо. Превисоко.

Прва озбиљна екипа, прва озбиљна одбрана и одмах је то био пад. Шпанија нам је показала да имамо мане. А Аргентина их је драстично оголила и искористила. И сада се сви питамо шта даље? И зашто се овако завршило?

А ми смо управо то питали Владе Ђуровића.

"За неке дубље анализе треба сачекати ове преостале утакмице, да видимо да ли ћемо изборити пласман на Олимпијске игре, то је јако битно", каже Ђуровић на старту разговора.

Али, јасно је да су већ после Аргентине неке ствари јасне. Није ово данас било добро. Није било… херца.

"Недостајало је више храбрости, да још неко проради поред Богдановића, да још неко одигра. Центри су подбацили, цела екипа је подбацила, осим Богдановића. Не може он сам да издржи овакву утакмицу", рекао је Ђуровић за МОЗЗАРТ Спорт.

Видело се да га Аргентинци удвајају. И када се то догоди, онда остатак тима није имао срца да преузме одговорност на прави начин. Недостајало је погодака за три поена. Исто тако је било и против Шпаније.

А недостатак у организацији игре је био видљив. Потенција то и Ђуровић и каже да нам је недостајао један Кампацо.

"Онај Кампацо је играчина. Они са таквим плејмејкером... Ми да смо имали таквог плејмејкера - ми бисмо их добили. Он води Љуља и Фернандеза у Реалу. Фантастичан играч, фантастичан. Разиграо је све играче, погодио када је требало. Добро, од Мицића није могло да се очекује, дечко је доживео то што је доживео, не можеш од њега да очекујеш не знам ни ја шта сад. Али да је било лоше свеукупно - било је".

Питали смо Ђуровића за тај умерени песимизам када нам је ишло добро као никада? Очигледно он није био без покрића…

"Ја сам видео да има ту мана. Лако је против Филипина и Анголе. Има ту мана. Ја сам то видео. Мене су оптуживали, кажу - какав је то песимизам, шта је то? Видео сам... Они су то скаутирали добро. Све наше акције које играмо, стално исто. Нисмо могли да додамо лопту на почетку, пресекли су нам три лопте заредом. Зато што наше акције крећу од центра који прима лопту високо и онда креће кретња. Ови су то скаутирали и ми нисмо могли... А њихова акција свака успевала”.

Навикли смо кроз ове године да смо ми та екипа која буквално пребије противника у одбрани, а онда у нападу тројкама заврши ствар. Сада су нас Гаучоси разбили и то по нашој формули коју годинама, деценијама, негујемо.

"Па јесте, Богдана су прво... Добро, они су играли безобразно, играли су на граници фаула. Удвајали су, утрајали. Испод коша ко прими лопту - то је одваљивање. Пола фаулова нису ни свирали, али то и не може да се свира сваки час. Њихов тренер је направио на време техничку грешку коју је требало, у право време", каже Ђуровић, а ми подсећамо да је и Серђо Скариоло исто то учинио на прошлом мечу наше репрезентације.

Било је пораза и раније, али нисмо баш навикли ни да губимо, а посебно да гледамо наш тим да игра са недостатком “срца”.

"Ми уопште нисмо у одбрани били ни оштри, ни агресивни , ништа! Све што су ови замислили њима је успевало. А они су такву одбрану играли да је то... А иначе Јужноамериканци нису баш познати по томе. Они су одиграли одбрану заиста феноменално", закључио је Ђуровић.

И ту је изгледа кључ. Одбрана и недостатак расположених играча осим Богдановића. Као и недостатак још неких ствари…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар