Ђоковић и операција: Неће ваљда поново?!

Још увијек није позната озбиљност повреде најбољег тенисера свијета, а новинар Њујорк Тајмса има нове информације.

Тенис 11.09.2019 | 00:00
Ђоковић и операција: Неће ваљда поново?!
Новак Ђоковић је неславно завршио учешће на недавно завршеном УС Опену због повреде рамена. Ипак, иако је од тада прошло скоро 10 дана, јавности и даље није познато колико је озбиљна та повреда.

Ђоковић је у четвртом колу посљедњег грен слема сезоне био приморан да преда меч Стану Вавринки при вођству Швајцарца од 2:0 у сетовима.

УС Опен се седам дана касније завршио, али из табора српског тенисера још увијек не желе да открију каква је ситуација са његовим раменом.

Међутим, новинар Њујорк Тајмса Кристофер Клери објавио је на свом званичном Твитер профилу да је врло могуће да ситуација није наивна.

"Чујем да је Ђоковићево раме проблематично и да би могло да захтијева мало више од кратког одмора", помало тајанствено је написао Клери на тој друштвеној мрежи.

У том тексту Клери је поменуо и проблеме са којима су се суочили Надалови највећи конкуренти у "Великој јабуци".

"Никад смо ближи 2020-им. 2010. су завршене, а Надал, Ђоковић и Федерер су их завршили освајањем свих последњих 12 Гренд слем титула", пише Клери и наставља:

"Али, они су показали знакове 'смртности': Федерер је осетио болове у леђима, а Григор Димитров га је победио у четвртфиналу УС опена. Ту је и проблем са раменом за Ђоковића, који је предао Вавринки у осмини финала и могуће је да неће играти дужи период времена ако му буде потребна операција или повећи одмор".

Новак је већ пред почетак УС опена осетио проблем са раменом, али је бол кулинирао у осмини финала. Деловало је као да је све што је потребно за опоравак само дужи одмор, али према речима америчког новинара могућ је другачији епилог.

"Имам информацију да је Ђоковићево раме доста проблематично и да би могло да буде потребно више него само мало одмора", навео је Клери у опису текста алудирајући на то да би најбољи тенисер света могао да буде подвргнут хируршком процесу.

Званични Новаков распоред каже да је наредни турнир на програму српског аса турнир у Токију из Серије 500, а после тога Мастерси у Шангају и Паризу, пред Завршни турнир и Дејвис куп.

Ипак, прецизнијих изјава још увијек нема. Колико је изјава Клерија оправдана нам тек остаје да видимо. Према званичном распореду свјетског броја један, Ђоковић се и даље очекује да наступи на турниру из серије АТП 500 у Токију, који стартује 30. септембра.

Ђоковић би усљед здравствених проблема могао да у скорије вријеме изгуби мјесто најбољег играча свијета, пошто до краја сезоне брани далеко већи број бодова него први пратилац Рафаел Надал.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар