Рекао, па порекао: Роби, ипак, остаје селектор БиХ!

Званично: Роби се предомислио, остаје селектор! "Било би најлакше побећи и рећи да је готово". . .  Иако је најавио да састанак Извршног одбора не може утицати на његову одлуку, Роберт Просинечки је променио мишљење и наставиће да буде селектор Босне и Херцеговине.

Фудбал 10.09.2019 | 19:26
Рекао, па порекао: Роби, ипак, остаје селектор БиХ!
Иако је поднео оставку, а потом и рекао да ништа не може утицати да промени ту одлуку, Роберт Просинечки, ипак, остаје у улози селектора Босне и Херцеговине! 

Чланови Извршног одбора НФСБиХ сматрају да би најбоље по репрезентацију било да Просинечки остане на клупи до краја актуелних квалификација за Европско првенство 2020. године.

"Након анализе и дефинисања могућих узрока који су довели нашу А селекцију у тежак положај остварења директног пласмана кроз квалификације на ЕУРО 2020, отворена је дискусија у којој су своје учешће узели чланови Извршног одбора. Направљен је оквирни план рада за наредни период са циљем изналажења најбољих решења у правцу остварења постављеног задатка, пласмана А селекције на Европско првенство 2020. године. Сагледавањем објективне ситуације и тренутног стања, те узимајући у обзир реалне околности и квалитетне аргументе, донесен је закључак да Извршни одбор даје пуну подршку селектору Роберту Просинечком до краја квалификационог циклуса за ЕУРО 2020, како је дефинисано потписаним уговором", наводи се у саопштењу ФС БиХ.

Потом је и сам селектор потврдио ову вест.

"Разговарао сам са председником након утакмице, имам и подршку људи из Извршног одбора. Одлучио сам да не разочарам те људи, те ћу и даље бити селектор'', рекао је Просинечки новинарима непосредно по завршетку састанка ИО НФСБИХ.

Роберт Просинечки дао је оставку после пораза репрезентације Босне и Херцеговине од Јерменије пре два дана. Недуго затим могла су се чути наклапања како ће Велики Жути променити своју одлуку, те како је реаговао у афекту, да би данас након хитне седнице тамошњи фудбалски савез потврдио да БиХ и даље има селектора. 

Легендарни хрватски ас казао је добио пуну подршку људи из Савеза и да је због тога одлучио да остане... 

"Босна и Херцеговина има шансу да оде на ЕП. Имамо тај бараж у марту, видећемо ко ће нам бити противници... Не знам да ли је моја одлука била очекивана или неочекивана, али после утакмице с Јерменијом нека морална ствар била је да дам оставку. Било ми је просто немогуће да једна оваква репрезентација не оде на ЕУРО. Није било набоја код нас као у мечевима Лиге нација. Надам се да ће играчи опет дати све од себе и да још увек можемо на ЕУРО"., казао је Роби, па додао:

"Због свих људи и подршке одлучио сам да променим мишљење. Није било лако, јер кад нешто одлучим, покушавам да будем доследан. Некад се то мења, као сада... Било би најлакше побећи и рећи да је готово. Одлучио сам ипак до останем до краја, надам се да све ово можемо да окренемо у нашу корист".

Репрезентација Босне и Херцеговине је изненађујућим поразом од Јерменије (2:4) доспела у тешку ситуацију и сада има само теоретске шансе да се домогне Европског првенства.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар