Скола послије лекције Србији: Несташни момци!

Искусни кошаркаш поделио са светом славље репрезентације Аргентине после победе над Србијом у чевртфиналу Светског првенства у Кини.  Ванвременски Луис Скола: У Индијанаполису изгубио од Југославије, 17 година касније одржао час кошарке Србији! Фантастични Аргентинац убацио 20 поена нашој селекцији и био најефикаснији актер у редовима Гаучоса.

Кошарка 10.09.2019 | 19:43
Скола послије лекције Србији: Несташни момци!
Аргентина је у полуфиналу Светског првенства у кошарци! То је епилог њиховог четвртфиналног меча против Србије, а велику улогу у победи Гаучоса имао је Луис Скола.

Прекаљени Аргентинац је после 17 година добио прилику да се у завршници Мундобаскета реваншира Србији, пошто је у финалу у Индијанаполису 2002. године против СР Југославије био на губитничкој страни.

Скола је Плавима у Донгуану убацио 20 поена и уз пет скокова био прави лидер Аргентине у великој победи 97:87. Све то је 39-годишњи Скола умео да прослави након утакмице, а славље је поделио и са светом на друштвеним мрежама.

Он је на свом званичном инстаграм профилу објавио фотографију целог тима Аргентине из свлачионице. Славље тима је описао уз речи "Несташни момци... Увек правите неред" уз емоџи знак који намигује.

Шта год причали данас, на крају свега морамо да се поклонимо Луису Сколи. Легендарни аргентински кошаркаш, који ће ускоро ући у пету деценију живота данас је одржао прави час кошарке српском саставу који је немо посматрао његове асистенције, полагања и није успео да узврати на бројне скокове у нападу. Гинуо је Скола као да му је то последње у животу, а све му се исплатило, јер је са Гаучосима обезбедио пролазак међу најбоља четири тима на планети и борбу за одличје.

А колика је величина Луис Скола не говори само његова лакоћа играња кошарке. Не, он је то одувек имао у себи. Премотаће сада многи на финале Светског првенства у Индијанаполису из 2002. године и сетиће се младог Аргентинца који је и тада гризао и желео злато. Тада га није приграбио. Убацио је "само" 11 поена и на крају је са сузама у очима примио сребро.

Али 17 година касније је на добром путу да оствари сан. На овом Мундобаскету показао је због чега је жива легенда не само аргентинске, већ и светске кошарке. Ко је испратио ово првенство од самог почетка, уочио је да Скола и са својих 39 година предводи Аргентину у готово сваком статистичком параметру. А потврда свега дошла је након овог четвртфинала - Луис Скола постао је тек други кошаркаш који је постигао више од 200 поена у нокаут фазама Светских првенства. Уз њега је то учинио само Хуан Карлос Наваро.

Сколина доминација не завршава се само ту. Ово је био чак 15. меч на Светским првенствима на којима је Луис дошао до 20 или више поена. На исто толико утакмица овај учинак је уписао Ендру Гејз, а само Оскар Шмит може да се похвали бољим бројкама. Имао је више од 20 поена на 23 сусрета.

За крај, Луиса Сколу ћемо упоредити са "кајмаком", јер како је старији он делује све боље. Тако Аргентинац има боље просеке у свим категоријама на текућем Мундобаскету у односу на онај из 2006. године, када се може рећи да је био на врхунцу снаге.

И више се заиста нема ништа додати. Нека се Американци и Французи припреме. Скола није завршио своју мисију.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар