Ђорђевић: Сви смо криви за ово, ја први!

Сви су причали да смо тај тим! "Кампацо је доминирао, ово је његова победа, а Скола је једна од највећих легенди свих времена", честитао је Аргентинцима српски селектор.

Кошарка 10.09.2019 | 19:01
Ђорђевић: Сви смо криви за ово, ја први!
Александар Ђорђевић причао је на званичној конференцији за новинаре после Немање Бјелице, који је био крајње самокритичан, извинио се целој Србији и констатовао да се "орлови" нису снашли када је на Мундобаскету постало "стани-пани".

"Тежак пораз за нас, боли нас ово. Могли сте из Немањиних речи да схватите под коликим су момци били психолошким притиском током читавог првенства, па и пре њега. Било је еуфорије, у нашој земљи су нас сви пратили, сви су једва чекали да нас виде на Мундобаскету", почео је Ђорђевић.

"Тек тако смо постали фаворити. Цео свет је причао да смо ми ТАЈ тим, да ћемо освојити злато и тако даље. Понекад то не помаже, напротив. Некада мислимо да су ови момци чврсти и искусни, поготово Бјелица као један од лидера репрезентације, али по овоме што је испричао, видите шта се све мотало по њиховим главама".

Селектор Србије честитао је "гаучосима" и њиховом селектору Серхију Ернандезу.

"Факундо Кампацо је апсолутно доминирао утакмицом и ово је његова победа. Скола је емотивни лидер аргентинског тима, можда и једна од највећих кошаркашких легенди свих времена. Он им је помогао да постану победничка екипа. И заслужили су да победе", нагласио је "Сале Национале".

Ђорђевић, као један од најбољих плејмејкера-стрелаца своје ере, оценио је да је управо тај сегмент игре одредио исход четвртфинала Србија - Аргентина.

"Плејмејкинг је био кључ утакмице. Као што су рекли паметнији људи од мене, на тржишту некретнина мото је 'локација, локација, локација'. У кошарци је мото 'бекови, бекови, бекови', уз дужно поштовање високим играчима. То смо видели данас. Они су све време играли контролисано, док смо ми направили превише грешака у првом полувремену, можда зато што нисмо били довољно спремни, можда и због одбране Аргентинаца".

О СУЂЕЊУ

"Било је и доста грубе игре, ударања, неке судијске одлуке ми се нису допале. Аргентина је током целог шампионата екипа са највише украдених лопти, руке њихових играча су веома брзе, али било је много фаулова који нису свирани. Они су се прилагодили том критеријуму, ми нисмо".

Иако је све време тражила праву игру и константност, наша селекција је у 31. минуту коначно повела, када је Марко Гудурић погодио тројку за 70:68.

Нажалост, противник је одговорио серијом од 14:3!

"У четвртој четвртини смо прешли у вођство, био је то добар моменат и да смо период такве игре успели мало да продужимо, дошли бисмо до 'ваздуха' који нам је био потребан. Међутим, опет смо имали неке изгубљене лопте, а њихов шут и игра 'један на један' били су фантастични у преломним тренуцима. Кошеви какве су постизали Кампацо и Гарино, преко руке, са руком испред лица, једноставно вам измакну тло под ногама. То се одразило на наше играче".

Од четвртка нам предстоји борба за пласман од 5. до 8. места. Ако у њу склизну Французи и Чеси, имаће велику тежину - освајач петог места постаће учесник Олимпијских игара у Токију 2020. године.

"Морамо да подигнемо главу, анализирамо шта се десило и окренемо се наредним утакмицама. Дошли смо овде као тим, вратићемо се као тим. Ово је добра група момака и поносан сам на њих - на све што смо урадили, како смо играли и како смо се понашали. Почаствован сам што сам њихов тренер. Увек су давали 100 одсто, али нешто је недостајало у последње две утакмице. То је кошарка", констатовао је Александар Ђорђевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

075

10.09.2019 17:17

До нот црy Сербиа!!

ОДГОВОРИТЕ