Отишли по злато, остали без сребра!

Ђорђевић је уласком са клупе 1998. покренуо саиграче у четвртфиналу са Аргентином, па је освојено злато. Ђорђевић извођењем Богдановића на клупу 2019. није покренуо играче у четвртфиналу са Аргентином, па је изгубљено сребро.  И, шта сад? Ништа, у борбу за Токио 2020! Пред нашим кошаркашима је тешка ноћ и ништа мање тежак посао у наставку #Мондобаскета, који јесте неславан, али не и завршен.

Кошарка 10.09.2019 | 23:45
Отишли по злато, остали без сребра!
Снови о медаљу су завршени!

Репрезентација Србије је поражена у четвртфиналу Светског првенства у Кини од Аргентине, али ту се не завршавају велике борбе нашег тима.

Иако селекција Александра Ђорђевића неће моћи да оствари свој сан о уласку у финале и борби за златну медаљу, сада су пред тимом утакмице које ће одредити пласман од 5. до 8. места. У том разигравању ће играти четворо поражених четвртфиналиста, а у игри би могле да буду Олимпијске игре.

Да Србија стигне до пласмана у Токију биће потребно да се испуни неколико услова. Први је да се у полуфинале не пласирају две европске селекције. Како пласман на ОИ 2020. са овог Мундобаскета добијају два најбоља европска тима, Србији је потребно да само једна селекција Старог континента оде међу четири најбоља тима.

Једна европска селекција ће тамо бити сигурно - победник меча Шпанија - Пољска. Стога ће бити потребно да Сједињене Државе савладају Француску, а Аустралија победи Чешку. И Американци и Бумерси су фаворити у тим мечевима.

Уколико тај први услов буде испуњен, онда ће Србија у разигравању морати да забележи две победе. Први противник биће поражени у другом четвртфиналу, што је у нашем пожељном сценарију Француска. Орлови би и ту морали да славе, као и после против победник другог меча разигравања - то би у овој ситуацији били или Пољаци или Чеси.

Ништа од овога није немогуће, али прво ће преостала три четвртфинала дати одговор има ли Србија уопште шанси да се пласирају на олимпијски турнир. После тога ће питање бити могу ли пулени Саше Ђорђевића да извуку поуке и издигну се после пораза од Аргентине.

Уколико Србија ипак не успе да обезбеди учешће на Олимпијским играма сада, имаће прилику да то оствари на једном од четири квалификациона турнира.

На сваком турниру ће играти по четири селекције, а само ће победници турнира обезбедити визу за Јапан. Квалификациони турнири биће на програму од 6. до 12. јула 2020. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

УСА

11.09.2019 07:01

Сад или никад Игор Кокошков да преузме репрезентацију и полако да влада.

ОДГОВОРИТЕ